Manlleu dona suport a la millora de la gestió energètica a les empreses

Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

Font: Ajuntament de Manlleu

22/12/2018 - 15:21

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.

En la ponència inaugural, Pep Salas, de Smartgrid.cat va exposar quins són els reptes de les empreses catalanes pensant en els nous escenaris a nivell energètic que es dibuixen a partir d’ara: ‘Hem de ser més valents.. decidir quin model volem: grans plantes de producció d’energia amb llargues xarxes de distribució o bé plantes fotovoltaiques locals, més petites i més properes als consumidors...’.

Maria Eugènia Gil, de la Direcció General d’Energia va parlar sobre la qualitat del subministrament elèctric a Manlleu i comarca i va donar unes recomanacions i eines sobre com actuar i quines gestions es poden fer en cas de tenir alguna incidència a nivell d’empresa.

La compra agregada d’energia és molt fàcil, no us ha de fer cap por!’ Això ressaltava el José Enrique Vázquez, president del Grup de Gestors Energètics, que va explicar de manera ràpida com funciona la compra agregada i va posar exemples dels molt nombrosos grups que ell gestiona com a professional. En el cas de la comarca, s’ha captat interès en explorar aquesta via per a que les empreses puguin obtenir millors preus i ser més competitives.

Una altra ponència que va captar molt l’interès dels assistents va ser la de Manel Massaguer, d’Orlocat, empresa manlleuenca. Va explicar molt didàcticament el concepte d’indústria 4.0 i com des de la seva empresa hi han entrat de ple i s’han convertit en experts per oferir un servei innovador a les PIMEs, que va més enllà del manteniment industrial i l’automatització de processos. Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica, la productivitat, etc.

Per acabar amb les xerrades, Montse Pujol, de l’empresa manlleuenca Badabadoc Comunicació va ser l’encarregada de presentar el projecte Manlleu Quatre – societat 4.0, una iniciativa d’agents privats que compten amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, de l’Associació d’Empresaris de Manlleu i d’una gran corporació multinacional en l’àmbit de la tecnologia. Les empreses manlleuenques que l’estan impulsant són Orlocat, Asecorp i Badabadoc. Aquesta plataforma pretén sumar més col·laboradors, també de l’àmbit de la formació, per a convertir el municipi en un territori referent de les tecnologies 4.0.

Els participants a la jornada van ser principalment persones d’empreses de Manlleu. El públic va valorar positivament la jornada, especialment l’elevat nivell de coneixement dels ponents.

La jornada ha estat organitzada per l’OPE, Creacció, l’Agència de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona i Creacció, i l’AICO (Associació d’Instal·ladors de Catalunya).


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia


 

L'Ajuntament de Tona, la Mancomunitat La Plana i la Comunitat Energètica La Tonenca uneixen esforços per oferir energia fotovoltaica a llars vulnerables

Notícia

Tal i com vam explicar fa un temps, vam aconseguir una subvenció per canviar l’enllumenat públic i actualitzar-lo amb leds, per tal de millorar l’eficiència, reduir despeses i protegir el medi ambient. El cost totalment subvencionat de l’actuació “Renovació enllumenat Santa Eulàlia de Riuprimer” ha estat de 173.963,03€ a través del Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Notícia

El binomi aigua-energia ha esdevingut prioritari pel Consell Comarcal d’Osona i Depuradores d’Osona. Les inversions en panells fotovoltaics finançades per la Diputació de Barcelona i els algoritmes finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua han contribuït a aquesta fita.

Butlletí