Els propers dies 9 i 10 de maig, a la Cartoixa d’Escaladei (Priorat), se celebra el primer Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”, que té com objectiu propiciar l’intercanvi i el debat amb altres paisatges agrícoles d’arreu del món amb els quals compartir criteris de valors, de model i de governança.
La Diputació de Tarragona dona suport a la iniciativa que ha endegat l’Observatori del Paisatge de Catalunya, i impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, el Simposi té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat.
En un món globalitzat, en què la subsistència de les identitats col·lectives i la necessària connexió i intercanvi malden per conviure, existeixen models agraris resilients que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s'adeqüen a la idiosincràsia dels territoris i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia. Són models en els quals la relació directa entre les persones i el seu entorn és ancestral, present i viva, i on el paper de la dona té una importància cabdal, tant en la pràctica quotidiana com en la transmissió de sabers.
Per a inscriure’s cal omplir el formulari que trobareu a la pàgina web del Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”
Presentació
En un món globalitzat, en què la subsistència de les identitats col·lectives i la necessària connexió i intercanvi malden per conviure, existeixen models agraris resilients que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s’adeqüen a la idiosincràsia dels territoris i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia. Són models en els quals la relació directa entre les persones i el seu entorn és ancestral, present i viva, i on el paper de la dona té una importància cabdal, tant en la pràctica quotidiana com en la transmissió de sabers.
El Simposi pretén crear lligams entre paisatges, iniciatives i projectes d’arreu del món que treballen pel reconeixement d’aquests models agrícoles, la seva viabilitat, i la salvaguarda de l’insubstituïble capital biocultural que representen.