Font: Mancomunitat La Plana
El Servei d'educació ambiental de la Mancomunitat La Plana finalitza el curs escolar 2018-2019 havent ofert assessorament a 16 centres educatius dels seus municipis, des d'educació infantil fins a educació secundària.
Un curs més, el servei s'ha centrat principalment en dinamitzar l'educació ambiental als centres educatius, oferint un assessorament individualitzat i recursos educatius a cadascun dels centres per tal de donar continuïtat als processos d'ambientalització que fa anys que desenvolupen. S'ha realitzat un seguiment amb els equips docents de cada escola durant la creació de projectes relacionats amb la sostenibilitat, aprofundint en temàtiques com la prevenció i la gestió de residus, el compostatge i l'hort escolar.
Al llarg del curs 2018-19 s'han desenvolupat diversos projectes, un dels més destacables és el Projecte d'intercanvi virtual d'experiències al voltant dels residus amb escoles de Bolívia, en què hi han participat les escoles Mossèn Cinto de Folgueroles i El Roure Gros de Santa Eulàlia de Riuprimer.
Al Bloc d'escoles de la Mancomunitat s'hi recullen totes les activitats i experiències dutes a terme al llarg del curs per totes les escoles i instituts.
Pel que fa a les visites a les instal·lacions de tractament de residus, al llarg del curs s'ha rebut un total de 420 alumnes de primària i secundària de vuit centres educatius, concretament set escoles de primària i un institut. La visita a les instal·lacions té per objectiu aproximar l'alumnat a la realitat de la gestió dels residus i prendre consciència de la importància de fer una bona recollida selectiva i una bona prevenció per obtenir millors resultats.
Aquest curs també cal destacar la creació de dos nous recursos educatius, que s'ofereixen en préstec. Per una banda el conte Quina llauna!, destinat a explicar la importància de fer una bona separació de residus als infants de 3 a 6 anys. I per l'altra, el joc d'imants de classificació de residus, que s'ha estrenat als cursos de català per a nouvinguts.
El curs vinent el Servei d'educació ambiental seguirà oferint assessorament a tots els centres que ho desitgin. També es presentaran nous recursos didàctics per prevenir els residus i el malbaratament alimentari a les escoles, en el marc del Pla supramunicipal de Prevenció de residus municipals. L'objectiu és seguir avançant cap a una educació més sostenible i en xarxa en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'Assemblea General de nacions Unides.