Prop de 9 tones de materials recuperades de la Fira de Barcelona durant el primer semestre de 2019

06/09/2019 - 08:00

Gairebé una desena de treballadores i treballadors de Formació i Treball han participat en la recollida de 8.973 kg de material provinent de diversos esdeveniments celebrats a la Fira de Barcelona. 

L’acció s’emmarca dins del projecte Zero Waste Room impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i aquest recinte firal.

Durant gairebé un mes s’ha recollit mobiliari, material i parament de les fires Construmat, Retail Brand Experience Congress, Gastrofira, entre d’altres. El valor dels productes recollits s’estima en 16.000€ i es reaprofitarà per destinar-ho als diferents projectes socials que gestiona la fundació, com per exemple el Programa d’Entrega Social (PES) i la cadena d’establiments Botiga Amiga.

Com funciona? A través de la Fira de Barcelona, les marques expositores han realitzat la donació del mobiliari i material de construcció utilitzat per al muntatge dels espais del congrés, de manera que, un cop finalitzat l’esdeveniment, el material emprat ha quedat a disposició per poder fer-ne una distribució amb criteris socials en funció de la demanda de les organitzacions beneficiàries. En aquesta ocasió, les entitats beneficiàries del projecte han estat: Banc de Recursos, La Nau Vila-Besòs, L’Associació Cívica La Nau i Formació i Treball.

Cal destacar que el procés de recollida i distribució del material que ha desenvolupat Formació i Treball ha permès generar 8 llocs de treball per a persones vulnerables.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus inclou enguany prop d'un miler d'activitats a tot Catalunya. El tret de sortida s'ha donat aquest dissabte, 16 de novembre, al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, el primer “Enrenou d’Aliments” un concurs on alumnes de quatre escoles d’hostaleria i restauració han competit per fer la millor recepta utilitzant aliments espigolats i amb el mínim residu possible.

Butlletí