Una iniciativa particular busca aconseguir una Barcelona més verda

Font: betevé

13/11/2019 - 08:00

Enverdim Barcelona pretén que els ciutadans facin més verda la ciutat des dels seus balcons, terrasses i finestres

En Jordi va viure 11 anys a Eslovènia. Segons explica, allà tot és natura i verdor, fins i tot en entorns urbans. Un fet que no va valorar del tot fins que no va tornar a Barcelona, ara fa quatre anys. “Jo no en feia cas, però quan vaig tornar la vaig trobar a faltar”, diu. Les notícies sobre la crisi climàtica van acabar de conscienciar-lo i va anar ideant un pla que ja ha començat a implementar: fer més verda la ciutat.

El procediment del projecte Enverdim Barcelona és senzill: ell planta una llavor i un cop germina i és prou forta ja està preparada per trobar una nova llar. Llavors la deixa en un punt de la ciutat fins que arriba alguna persona i se l’emporta. L’objectiu és multiplicar les plantes que hi ha a la ciutat. Amb aquesta acció, Magrinyà també vol contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

 

Plantar reutilitzant llavors i envasos

L’objectiu és omplir els balcons, les terrasses i els carrers de plantes. A banda de comprar plantes o llavors i cuidar-les, en Jordi Magrinyà també anima aprofitar les llavors que hi ha a les nostres llars. Normalment passen desapercebudes i sovint les malgastem. Llegums, fruites, verdures, hortalisses, etc. Qualsevol aliment vegetal és bo per convertir-lo en l’inici d’una nova planta. Tampoc no calen recipients específics, es poden utilitzar brics de llet o altres envasos.

 

Una iniciativa contagiosa

A banda dels ciutadans anònims que “adopten” les seves plantes, Magrinyà ja ha començat a crear comunitat per encomanar la seva passió pel verd a altres persones. De fet, hi ha alguns ciutadans que han començat a seguir els seus passos i ja han plantat les seves pròpies llavors per després compartir-les. També vol germinar la llavor la de la consciència i ja ha fet xerrades en escoles i espera anar ampliant aquest camp per empoderar els més joves.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Notícia

El Zoo de Barcelona i el Govern insular han signat l’acord després de 15 anys de col·laboracions. La conservació i la recuperació d’espècies autòctones és una de les línies de treball prioritàries del Zoo, que participa en diferents projectes que s’hi relacionen.

Butlletí