DIA EUROPEU DELS PARCS 2024

divendres, 24 maig, 2024 - 00:00 a 23:59

El Dia Europeu dels Parcs commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig.

La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (EUROPARC), que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats.

A Catalunya, hi ha una vintena de parcs naturals i 184 espais més agrupats en diferents figures de protecció. Tots plegats, sumen el 30% del territori del país.

El Dia d’Europeu dels Parcs comença també la Setmana de la Natura, que es clou amb el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). Està organitzada des del 2017 per la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

La Xarxa de Parcs Naturals promou prop d’una cinquantena d’activitats per commemorar aquestes efemèrides: passejades guiades, exposicions, conferències, projeccions, jornades de portes obertes, tallers, matinals festives, trobades d’sketchers, sessions de contacontes o activitats de voluntariat, entre moltes altres. A més hi ha les que organitzen les biblioteques aplegades en el programa “Parcs i biblioteques... naturalment!”

Consulteu en el calendari de maig totes les activitats, busqueu la que més us interessi i participeu activament en el Dia Europeu dels Parcs. Setmana de la Natura 2024. Us hi esperem!

 


 

Etiquetes: 
Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Notícia

La pèrdua de biodiversitat, la inseguretat alimentària i hídrica, els riscos per a la salut i el canvi climàtic, interaccionen, en cascada i es reforcen mútuament de manera que fan abordar-los de forma separada és ineficaç i contraproduent.

Article


Jardins de papallones és un projecte de ciència ciutadana impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i la Xarxa Escoles Verdes.

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Butlletí