L’hort de la coberta del Mercat Vall d’Hebron – Teixonera ja està en marxa

17/11/2021 - 08:53

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Aquest projecte d’hort urbà comunitari desenvolupat a la coberta del mercat neix amb l’objectiu de ser un espai participatiu, social i inclusiu, d’agricultura ecològica, obert a tota la ciutadania. S’hi podrà participar de diverses formes: assistint a cursos i tallers, presentant propostes de projectes propis dels veïns i entitats o participant en el cultiu de forma col·laborativa i oberta.

L’hort disposa de 1.750 m² d’espai de cultiu. Es rega amb sistemes de reg per degoteig i es fertilitza amb adobs orgànics, la major part produïts a la mateixa coberta mitjançant el compostatge. Amb un substrat de 38cm format per una barreja de terra volcànica, sauló i matèria orgànica, rau sobre una capa de drenatge i una capa impermeabilitzant.

La missió de l’hort urbà del Mercat de la Vall d’Hebron és fomentar la consciència ecològica i mediambiental i la sostenibilitat, promovent accions terapèutiques, educatives, d’inserció sociolaboral i de millora de les condicions de vida i de la salut de les persones que hi participin, amb especial atenció als col·lectius vulnerables.

Els valors del projecte són, per tant:

  • La justícia ecològica amb l’impuls de l’agroecologia, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la salut.
  • La inclusió i justícia social, mitjançant la promoció d’espais igualitaris, plurals i democràtics.
  • La democràcia participativa per promoure la participació i la coresponsabilitat.

 

 

L’Hort del Mercat es gestiona de forma oberta i participativa. Qualsevol persona o col·lectiu del barri i, també, de la resta de la ciutat, pot participar a les activitats que s’hi desenvolupen: tallers, grups de cultiu, projectes, visites guiades… Podeu entrar al web de l’Hort del Mercat o consultar el programa d’activitats d’aquesta tardor.


 

Relacionats

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

Un refugi climàtic a Llorenç del Penedès i el projecte Gastrocaça de Roquetes reben el Premi Iniciativa Medi Ambient 2024 de la Diputació de Tarragona

Butlletí