Santa Coloma de Gramanet signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Tallers per al programa municipal d'horts urbans

L'objectiu és afavorir la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementar el seu benestar.
18/05/2022 - 17:00

L'acord facilitarà que les usuàries i els usuaris de la Fundació Tallers puguin realitzar tasques auxiliars o de suport a les persones adjudicatàries dels horts.

El passat mes d'abril, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat a l'Aula Ambiental de Can Zam el conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Tallers de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Coloma per a la participació de persones usuàries de la Fundació en el projecte d’horts urbans municipals de la ciutat. 

Les persones usuàries de Fundació Tallers aniran acompanyades per un responsable de l’entitat que vetllarà pel bon funcionament de la col·laboració i farà una tasca de tutoratge sobre la persona o les persones participants. La col·laboració serà d’un dia a la setmana en horari de matí i l’ajuntament posarà a disposició de la Fundació Taller les eines per poder desenvolupar les tasques i un espai per emmagatzemar-les.

Objectius d’aquesta iniciativa

Aquest acord vigent per a 4 anys i prorrogable 2 més afavoreix la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementarà el benestar de les persones que se’n beneficiïn desenvolupant un treball físic a l’aire lliure.

D’una banda, el conveni estén els beneficis socials i mediambientals del programa d'horts urbans a la Fundació Tallers i de l'altra, permet a l’Ajuntament enriquir el teixit associatiu i social lligat aquest projecte d’horts municipals.


Programa d’Horts Urbans Municipals

L’Ajuntament desenvolupa el Programa d’Horts Urbans Municipals, amb els objectius següents: la recuperació paisatgística d’espais urbans degradats o amb perill de degradació; el foment de la interacció social de diversos actors urbans mitjançant l’habilitació d’espais productius, educatius i recreatius al voltant de l’activitat agrícola; la generació d’autoocupació; la millora de l’estat d’ànim i l’autoestima dels usuaris (aturats, persones jubilades i altres col·lectius mitjançant les associacions que els agrupen); l’enriquiment de l’espai urbà amb biodiversitat i, per últim, fer una ciutat més saludable.

 


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Fab Lab Barcelona ha desenvolupat, juntament amb experts europeus, el projecte SCORE per impulsar l'educació en Economia Circular. L'objectiu del projecte és proporcionar eines als docents i augmentar la conscienciació i la comprensió de l'economia circular entre els joves de 15 a 24 anys.

Article

Aigües de Barcelona i ATL han iniciat dues actuacions de gran abast a Santa Coloma de Gramenet per assegurar l’aprofitament de l’aigua del riu per a futurs usos ciutadans. La finalització del carril bici, Bicivia 8, i les obres de la segona fase del Refugi de Biodiversitat donaran una nova embranzida a la llera colomenca.

Notícia

En aquesta jornada de celebració es van presentar els projectes artístics i culturals, en clau de sostenibilitat i que fomenten consciència i acció ciutadana, incubats en el programa Fes! #AccióClima. Aquests projectes han comptat amb suport econòmic i tècnic de les Subvencions pel Clima.

Butlletí