Santa Coloma de Gramanet signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Tallers per al programa municipal d'horts urbans

L'objectiu és afavorir la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementar el seu benestar.
18/05/2022 - 17:00

L'acord facilitarà que les usuàries i els usuaris de la Fundació Tallers puguin realitzar tasques auxiliars o de suport a les persones adjudicatàries dels horts.

El passat mes d'abril, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat a l'Aula Ambiental de Can Zam el conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Tallers de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Coloma per a la participació de persones usuàries de la Fundació en el projecte d’horts urbans municipals de la ciutat. 

Les persones usuàries de Fundació Tallers aniran acompanyades per un responsable de l’entitat que vetllarà pel bon funcionament de la col·laboració i farà una tasca de tutoratge sobre la persona o les persones participants. La col·laboració serà d’un dia a la setmana en horari de matí i l’ajuntament posarà a disposició de la Fundació Taller les eines per poder desenvolupar les tasques i un espai per emmagatzemar-les.

Objectius d’aquesta iniciativa

Aquest acord vigent per a 4 anys i prorrogable 2 més afavoreix la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementarà el benestar de les persones que se’n beneficiïn desenvolupant un treball físic a l’aire lliure.

D’una banda, el conveni estén els beneficis socials i mediambientals del programa d'horts urbans a la Fundació Tallers i de l'altra, permet a l’Ajuntament enriquir el teixit associatiu i social lligat aquest projecte d’horts municipals.


Programa d’Horts Urbans Municipals

L’Ajuntament desenvolupa el Programa d’Horts Urbans Municipals, amb els objectius següents: la recuperació paisatgística d’espais urbans degradats o amb perill de degradació; el foment de la interacció social de diversos actors urbans mitjançant l’habilitació d’espais productius, educatius i recreatius al voltant de l’activitat agrícola; la generació d’autoocupació; la millora de l’estat d’ànim i l’autoestima dels usuaris (aturats, persones jubilades i altres col·lectius mitjançant les associacions que els agrupen); l’enriquiment de l’espai urbà amb biodiversitat i, per últim, fer una ciutat més saludable.

 


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet compta amb una nova promoció d’habitatge públic sostenible al barri de Fondo. L’edifici, desenvolupat per l’Institut Català del Sòl (INCASOL) i amb l’assessorament de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) en el marc del projecte europeu syn.ikia, compta amb 38 habitatges de lloguer assequible, dissenyats amb criteris d’energia positiva, és a dir, capaços de generar més energia de la que consumeixen.

Notícia

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha presentat la nova campanya municipal d'instal·lació de papereres de recollida selectiva a escoles i instituts. Se'n col·locaran un centenar als patis dels equipaments educatius per impulsar la classificació i separació dels residus de paper, plàstic i orgànics.

Notícia

En el marc de l'aposta municipal per una mobilitat més saludable i sostenible, han finalitzat les obres de construcció del tram del carril bici metropolità Bicivia 8, paral·lel al riu Besòs, des de la rotonda de la B-20 fins a la fàbrica Cacaolat.

Butlletí