Jornades Internacionals Superilla Barcelona

dimecres, 22 març, 2023 - 00:00 a dissabte, 25 març, 2023 - 23:59
Barcelona

Representants i tècnics de París, Londres, Copenhaguen, Berlín, Milà, Viena, Brussel·les, Amsterdam, Rotterdam, València, Vitoria-Gasteiz, Ghent, Ljubljana i Lodz es reuneixen del 22 al 25 març. L'objectiu és compartir experiències i signar un manifest a favor d'un espai públic verd i pacificat que posa el veïnat al centre de les prioritats.

Durant les jornades s’organitzaran conferències, taules rodones, reunions, workshops i visites a espais com els eixos verds de l’Eixample, les superilles de Sant Antoni i Poblenou, el parc central de la plaça de les Glòries, l’avinguda Diagonal i l’avinguda Meridiana.

La inauguració, el dia 22, comptarà amb una conferència de Janette Sadik-Khan, figura mundial en l’àmbit de l’urbanisme i el transport. L’endemà al matí, a Ca l’Alier, se celebrarà una taula rodona amb els tinents i tinentes d’alcaldia en què es posarà en comú els models urbans que estan desenvolupant Barcelona i les ciutats convidades. I a la tarda una presentarà el llibre ‘Superilla Barcelona’, que resumeix la feina feta en els últims anys pel que fa a les superilles.

El divendres al matí, les ciutats participants compartiran el seu model de transformació urbana i en un acte es comprometran a tirant endavant mesures d’espai públic que posin al centre les persones, la mobilitat sostenible, el verd i la millora de la qualitat ambiental, i a treballar conjuntament per avançar en aquest àmbit.

Dissabte 25 de març es tancaran les jornades amb la festa ciutadana Viu la Superilla que inclourà concerts, tallers, actuacions, animació i diverses activitats.

Més informació, programa i inscripcions en breu.

 

Superilla Barcelona: model europeu d’urbanisme sostenible

La iniciativa d’organitzar les jornades sorgeix després que la xarxa de ciutats conformada pel projecte europeu Tune Our Block escollís el concepte superilles tal com es va desenvolupar a Barcelona com a exemple d’una estratègia política i de planificació per potenciar la transició urbana cap a la sostenibilitat i la descarbonització de les ciutats.


 

Organitzador: 
Ajuntament de Barcelona
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia
Destaquen el Park(ing) day i el Dia sense cotxes

Barcelona es torna a sumar a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament i per entitats i associacions diverses, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l’aire, de recuperar l'espai públic i de promoure la seguretat en la mobilitat a la ciutat.

Article

La cotxera d’autobusos que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) té al Triangle Ferroviari, al districte de Sant Andreu, serà la primera instal·lació d’aquest tipus totalment elèctrica que hi haurà a Barcelona. La cotxera s’està transformant des del 2020 per adaptar-se a l’increment de busos elèctrics de la flota de TMB, uns treballs que acabaran l’any 2026, quan tots els espais per aparcar vehicles en aquestes instal·lacions estaran equipats amb un punt de recàrrega.

Article

Les dades de l'Enquesta de mobilitat en dia feiner de 2023, realitzada per l'Institut Metropolità conjuntament amb l'ATM, ens mostra en xifres una tendència positiva cap a una mobilitat més sostenible a Barcelona. El transport públic i la mobilitat activa es converteixen en les opcions majoritàries de transport, disminuint l'ús del vehicle privat a la ciutat.

Butlletí