Educació ecosocial a Sant Cugat del Vallès

Font: Agroecologia escolar

23/06/2023 - 11:50

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

El dia 5 de juny de 2023, a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat del Vallès, s'han trobat alumnes i professorat de les escoles Joan Maragall, l’Olivera, Collserola, l’institut Arnau Cadell i el Centre de Formació de Persones Adultes, mestres de l’escola Ciutat d’Alba, educadores de MEL.Educació Ambiental, tècniques municipals de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i del CRP-Sant Cugat, estudiants de CCAA de la UB i activistes del moviment ecologista Fridays 4 Future Sant Cugat.

Ens han acompanyat la Pilar Gorina, Regidora en funcions d’Educació, Universitat i Memòria Històrica, la Patricia Lepe, coordinadora de la Xarxa Monestir – Sant Francesc i en la distància els centres que han participat al grup de treball i l’Ortiga. El Cabàs ens ha regalat unes maduixes amb crema de garrofa boníssimes, i l’Escola de Música ens ha acollit perfectament. 

La jornada ha estat convocada pel Grup de Treball d’Educació Ecosocial. La Marta Simon ha fet un resum sobre el que s’ha presentat avui.

Aquí podeu trobar el vídeo de l’experiència de Banys Coeducatius de l’escola l’Olivera, una notícia a El Racó Català i una altra a El Cugatenc. La Politja és el grup de cooperatives que ha acompanyat l’experiència.

Aquí podreu accedir al projecte del CFPA Centre de Formació de Persones Adultes a la plataforma del MobileSchools, al vídeo de l’entrevista d’INSECTNEWS, al joc de preguntes sobre la sequera que han realitzat i finalment al Kahoot sobre el reciclatge.

Després l’alumnat ha fet un taller d’accions ecosocials a càrrec de Fridays 4 Future i MEL.Educació Ambiental.

El professorat i personal tècnic del grup de treball s’ha reunit per explicar-se els rerefons dels projectes presentats i ha decidit:

  • Continuar el curs que ve amb una nova edició del grup de treball.
  • Presentar la mirada ecosocial a nou professorat i també compartir els projectes que es realitzin als centres: per exemple, l’escola Collserola té previst treballar amb FUHEM i amb can Coll per explorar el vincle amb l’entorn, a partir de les seves comissions. Des de l’Ajuntament i el CRP acompanyarem aquests projectes.
    • Treballar amb els RESIDUS per convertir-lo en un tema ecosocial.
    • Convocar la III Jornada d’educació ecosocial a Sant Cugat el 5 de juny 2024.

 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

S’han lliurat aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat de les escoles que tenen el distintiu d’Escola Verda, en una jornada celebrada a Balaguer. Aquest curs es compleixen 25 anys del Programa d’Escoles Verdes, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica i el Departament d’Educació

Butlletí