Curs d'Interpretació del Patrimoni "Dos camins que porten a Roma"

dimecres, 25 octubre, 2023 - 09:00 a divendres, 27 octubre, 2023 - 14:00
La Garriga

 

Sota el títol “Dos camins que porten a Roma: la Interpretació del Patrimoni en espais naturals”, la formació anirà a càrrec de Franqui Illanes i Jacinto Leralta, guies-intèrprets en espais naturals. Consta de 20 hores presencials i es farà a Can Luna, els dies 25 i 26 octubre de 9 a 14 hores i de 16 a 19 hores i 27 octubre de 10 a 14 hores.

Les inscripcions s'obriran el dia 18 de setembre.

Aquest curs vol oferir eines per tal de poder treballar amb la Interpretació del Patrimoni en espais naturals, protegits o no. La formació vol incorporar una mirada crítica i holística sobre la posada en valor (visites guiades, activitats interpretatives, etc.) del llegat del nostre entorn natural, entès de manera àmplia: espais protegits, paisatges històrics de natura humanitzada, paisatges culturals, mosaics d’ambients, usos tradicionals del sòl...

L'alumnat farà un treball molt pràctic, analitzant i examinant en profunditat algunes experiències concretes desenvolupades pels formadors, i també treballant i construint una proposta realista al voltant de la Garriga i fent servir la IP. Així mateix, es repassaran les principals qüestions que cal tenir en compte a l'hora de plantejar activitats interpretatives en un entorn natural.

Objectius

  • Mostrar tècniques, trucs i estratègies de la interpretació del patrimoni per fer una bona visita.
  • Transmetre als avantatges, l’eficàcia i la comoditat de plantejar les visites i activitats amb la metodologia de la interpretació del patrimoni.
  • Reivindicar la interpretació del patrimoni com una eina de transformació social i ambiental, si es parteix de plantejaments crítics i transformadors.
  • Dissenyar activitats i propostes interpretatives en un entorn natural real, amb un enfocament transformador, inclusiu i accessible.

El curs va dirigit a intèrprets de patrimoni i guies, educadores ambientals, personal dels departaments d’ús públic dels espais naturals protegits, personal tècnic de cultura, turisme, medi ambient i patrimoni, professionals de la gestió ambiental, cultural, docents, empreses, fundacions i altres entitats, així com alumnat universitari i persones que estiguin interessades a adquirir coneixements i competències en aquesta matèria.

Més informació
 


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Notícia

L’estudi avaluarà els efectes de l’afluència de públic al Parc Natural dels Ports (Tarragona), al Parc Natural del Montseny (Barcelona i Girona), a l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa (Girona) i a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Lleida).

El projecte utilitzarà càmeres de fototrampeig i gravadores de so per analitzar l’impacte sobre mamífers i aus amb l’objectiu d’impulsar un model de turisme forestal que sigui compatible amb la conservació de la biodiversitat

Notícia

L’Ajuntament de les Franqueses comença a aplicar nous criteris per a la gestió de les zones enjardinades del municipi. Una nova metodologia que busquen un sistema de jardineria més adaptat al medi i a les espècies autòctones i un sistema més racional i eficient en el consum de recursos i en el manteniment dels espais. 

Notícia

El recinte, propietat de la Diputació de Barcelona, està tancat al públic des del 9 de març per despreniments a la cinglera entre el llac i el Salt del Tenes, ocasionats per les pluges, de fins a 54 mm de precipitació acumulada, després d’un llarg període de sequera.

Butlletí