Bicicletes compartides per una ciutat sense contaminació

16/10/2023 - 09:30

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

La Flota UBici és un servei de bicicletes compartides pels desplaçaments per motius laborals del personal dels departaments i unitats administratives de la Universitat de Barcelona (UB). S’estima que la implementació d’aquest projecte pot evitar la generació d’unes 270 tones de CO2 equivalent.

L’Oficina de Seguretat, Salut i Medi Ambient (OSSMA) va impulsar aquest projecte a partir dels resultats d’una enquesta de mobilitat, on es va identificar que gairebé el 16% de les persones realitzava desplaçaments fora del seu centre UB durant la jornada laboral.

El servei es va posar en funcionament durant l’any 2022 amb 20 bicicletes plegables, equipades amb accessoris de seguretat (casc, cadenat i element reflectant). Les bicicletes utilitzades per aquest projecte procedeixen d’una flota de bicicletes utilitzada per les sortides de camp d’una assignatura de la Secció d’Ecologia de la Facultat de Biologia.

La posada a punt de les bicicletes l’ha fet Biciclot, entitat membre de la Xarxa amb experiència en la promoció de la bicicleta i en la recuperació i posada a punt de bicicletes de segona mà, que també s’encarregarà del manteniment periòdic per garantir que puguin continuar circulant de manera segura.

Aquesta iniciativa ha estat reconeguda com una de les Bones idees per canviar el món 2022, concretament per contribuir a l’objectiu 2 del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 “Espai públic i mobilitat. Del carrer per circular al carrer per viure-hi”.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.

Article

La cotxera d’autobusos que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) té al Triangle Ferroviari, al districte de Sant Andreu, serà la primera instal·lació d’aquest tipus totalment elèctrica que hi haurà a Barcelona. La cotxera s’està transformant des del 2020 per adaptar-se a l’increment de busos elèctrics de la flota de TMB, uns treballs que acabaran l’any 2026, quan tots els espais per aparcar vehicles en aquestes instal·lacions estaran equipats amb un punt de recàrrega.

Article

La totalitat de l’energia elèctrica subministrada durant l’any 2023 a la Diputació de Barcelona va tenir el certificat de garantia d’origen 100% renovable, fet que va suposar que els 13.580 MWh d’energia consumida pels edificis i recintes corporatius suposessin un estalvi en emissions de CO2 equivalent a 3.530 tones.

Butlletí