Finalitzat el mapa de refugis climàtics de Pineda de Mar

17/07/2024 - 08:14

El mapa, dissenyat per l’Ajuntament de Pineda de Mar, permet conèixer els diferents punts on protegir-se de les onades de calor. Els refugis climàtics són espais exteriors o interiors accessibles que proporcionen confort tèrmic, descans i seguretat a la població.

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha finalitzat el disseny del mapa de refugis climàtics del municipi. El mapa ordena un total de 24 espais que, per les seves condicions, es poden considerar com a refugi climàtic. En ell s’hi pot observar una distribució equilibrada arreu de Pineda, la qual cosa garanteix espais propers per a tota la ciutadania.

Per definició, un refugi climàtic és un espai exterior o interior accessible que proporciona confort tèrmic, descans i seguretat a la població. Els espais exteriors han de disposar de tres estrats naturals: arbori, arbustiu i herbaci. A més, en aquests espais cal que es disposin d’elements com bancs per seure o fonts d’aigua potable per garantir el confort i la hidratació de les persones.

Els espais interiors disposen d’una climatització adaptada i són accessibles en hores puntuals. En concret, Pineda ofereix 10 espais interiors: Centre Cívic, CAP Pineda, Dispensari Poblenou, Can Xaubet, Casal d’Avis Poblenou, Casal d’Avis Mèlies, Ajuntament, Oficina de Turisme, i les biblioteques Poblenou i M. Serra i Moret. El mapa també especifica l’horari de cadascuna d’aquestes deu dependències municipals que, en cas de necessitat, poden cumplir funció de refugi climàtic.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Atès que Interior activa l'alerta del pla PROCICAT per l'onada de calor, l’Ajuntament de Dosrius obre espais públics com a refugis climàtics per a tota la ciutadania.

Notícia

L'Ajuntament d'Igualada amplia fins a 27 el nombre de refugis climàtics que tindrà oberts durant els períodes de més calor. La xarxa d’espais climatitzats s’amplia amb la incorporació de nous refugis interiors, exteriors, establiments comercials que s’adhereixen a la xarxa de refugis i una prova pilot de tres espais mòbils ubicats al passeig.

Notícia

L’actuació s’emmarca en el Pla d’actuació municipal per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut.

Butlletí