Vilassar de Mar disposa de noves Instal·lacions de plaques fotovoltaiques

02/08/2024 - 10:00

A cinc equipaments municipals s’han intal·lat plaques fotovoltaiques: la Biblioteca Municipal, la pista annexa del pavelló Paco Martin, l’Escola del Mar, l’escola Vaixell Burriac i la Piscina Municipal

En la seva aposta per les energies renovables i per avançar cap a la transició energètica, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha finalitzat la instal·lació de plaques solars a les cobertes de cinc equipaments municipals.

Aquestes instal·lacions sumen una potència total de 594,88 kWp (potència total del camp solar instal·lat), amb una capacitat de producció estimada de 902 megawatts hora anuals.

Les noves instal·lacions permetran a l’Ajuntament un estalvi energètic del 30% a la Biblioteca i a la Piscina Municipal, i del 50% a la resta d’equipaments. Totes les instal·lacions estan dissenyades per l’autoconsum compartit, de manera que l’energia sobrant es compartirà amb altres equipaments, aprofitant així la major part de la producció solar. Aquesta mesura contribuirà a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en 185 tones de diòxid de carboni anuals.

El cost total de l’actuació ha estat de 908.823,69 euros, dels quals el 90% ha estat cofinançat per la Diputació de Barcelona a través del Programa sectorial Renovables 2030, destinat a donar suport a les inversions locals pel clima.

Vídeo sobre les plaques fotovoltaiques en cinc equipaments municipals: https://www.youtube.com/watch?v=u82X3hZoUqA

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El gas de síntesi que s’obté de la gasificació de la biomassa forestal ofereix la oportunitat de produir biocombustibles que poden substituir els combustibles fòssils, contribuint així a la descarbonització de la societat.

Acte
Notícia

El darrer Ple municipal va aprovar inicialment diversos projectes per a instal·lar plaques solars per a l’obtenció sostenible d’energia en diversos equipaments. 

Butlletí