Jornada 'Ajuts a les Comunitats energètiques: presentació de les noves convocatòries i aspectes jurídics rellevants'

dijous, 26 setembre, 2024 - 09:00
Presencial: Seu de l'ACM - Espai Prat de la Riba (C/ València, 231, planta baixa)

L’IDAE ha obert les noves convocatòries d’ajuts per a l’impuls de la transició energètica: les convocatòries IMPLEMENTA per impulsar projectes de Comunitats Energètiques i la convocatòria de Projectes Innovadors per a l’execució de projectes específics per incrementar la capacitat de potència renovable i d’emmagatzematge. És una oportunitat òptima per demanar ajuts per a l’execució d’instal·lacions renovables. Les convocatòries, però, tenen una regulació específica que cal conèixer per poder optar als ajuts.

Des de l’OTC FMIT de l’Associació Catalana de Municipis volem acompanyar els ajuntaments que estan impulsant instal·lacions a través de les comunitats energètiques locals i ajudar-los a resoldre els aspectes tècnics i jurídics, així com facilitar la tramitació per a l’obtenció dels ajuts.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS


 

Organitzador: 
ACM - FMIT
Municipis: 
Categories: 
Ecològic

Relacionats

Article

Testimonis d’experiències locals i participació oberta al públic  en una nova edició del pòdcast “La Crida” de la mà de l’Aula Ambiental del districte de Sant Andreu.

Notícia

El Govern de la Generalitat reforç el suport a les comunitats energètiques. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya habilitarà una plataforma per acompanyar i assessorar les iniciatives ciutadanes per compartir energia d’origen renovable. La línia d’ajuts SolarCoop, destinada a la creació de comunitats energètiques, ha rebut 78 peticions procedents de 32 comarques.

Notícia
Experiències del Gironès, Barcelona i la Diputació de Barcelona

Barcelona ha acollit la Conferència Internacional Anual de l’EPAH (Plataforma d'Assessorament sobre la Pobresa Energètica de la UE). Enguany, el tema és «Girant la Marea: Obrint el camí per alleugerar la pobresa energètica» i posa el focus en promoure una transició energètica justa a tota Europa.

Butlletí