El llac de Ponent de Granollers, naturalitzat amb aigua no potable

Font: Ajuntament de Granollers i VOTV

30/09/2024 - 12:17

El llac de Ponent es converteix en un espai naturalitzat, omplert amb aigua no potable. La naturalització suposa crear un sistema de depuració natural de l'aigua i incrementar la biodiversitat.

L’Ajuntament de Granollers ha donat llum verda a la represa de les obres de millora del llac de Ponent, unes actuacions que es van suspendre temporalment a causa de les restriccions per sequera. Amb la situació actual, el llac es pot reomplir, ja que es farà servir aigua no potable, procedent de la mina de la Font de l’Escot. És previst que les actuacions estiguin enllestides abans de finals d’any. La naturalització del llac suposa crear un sistema de depuració natural de l’aigua que afavoreix incrementar la biodiversitat i crear un nou ecosistema en l'àmbit urbà.

El projecte de millora del llac de Ponent suposa convertir aquest llac de 3.600 m² de superfície construït l’any 1989 com a ornamental i omplert amb aigua de xarxa, en un espai naturalitzat i no artificial. L’aigua que s’utilitzarà per reomplir-lo ja no es tractarà amb clor, el procés de depuració de l’aigua es farà a través d’un filtre verd, és a dir, amb plantes i graves presents al mateix llac, i serà un espai amb vida aquàtica, que reduirà la presència de mosquits. D’aquesta manera, serà un llac naturalitzat com les basses de Lluís Companys o del Parc Torras Villà. El sistema de bombeig de l’aigua de Ponent continuarà funcionant perquè l’aigua circuli.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article


El curs 2023-2024 el Consell dels Infants i l'Arrel-Fòrum de les Adolescències s’han implicat en el projecte de renaturalització del riu Congost i han treballat en la definició i creació de nova senyalització entorn del riu i en relació amb el projecte Granollers Connecta Natura.

Acte
05/06/2024 - 09:30
Museu de Ciències Naturals de Granollers
Article

L'Ajuntament de Granollers, en col·laboració amb el Consorci Besos Tordera (CBT) participa en el projecte KNOWING de l’Horizon Europe, per impulsar actuacions d'adaptació i resiliència davant les inundacions pluvials i fluvials, identificades en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i en el Pla de Resiliència Urbana de Granollers.

Butlletí