Nova Aula Ambiental de Sants-Montjuïc

11/10/2024 - 11:06

La seu del nou equipament de referència en matèria d’educació ambiental és en aquesta guingueta als jardins de Joan Prats, però les activitats s'estenen a tots els barris.

Aquesta Aula Ambiental és un dels projectes plantejats pel veïnat del Poble-sec al procés participatiu del Pla de Barris 2021-2024, que ha finançat la construcció de l’aula, el mobiliari i l’ofimàtica, amb un cost total de 214.734 €. Concretament, l’Associació de l’Hort de la Font Trobada va proposar l’any 2021 que l’ampliació d’aquests horts comunitaris inclogués la construcció d’una aula ambiental als mateixos jardins de Joan Prats. Tant els horts com la nova aula ambiental tenen una dinamització d’arrel comunitària per entitats eco-ambientals del barri. De fet, l’Aula Ambiental del Poble-sec fa temps que funciona en format itinerant i ja s’havia integrat a la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB). Ara l’Aula Ambiental de Sants-Montjuïc és un equipament municipal gestionat per l’associació Som la Clau.

La construcció de l’Aula Ambiental s’ha dut a terme en paral·lel a la millora de les zones d’esbarjo dels jardins de Joan Prats i dels camins que hi pugen des del Poble-sec, tal i com van proposar mares i pares d’alumnes de les escoles Tres Pins i Bosc de Montjuïc als Pressupostos Participatius. Aquestes millores fan que l’Aula Ambiental estigui avui en un entorn escolar més agradable, segur i també més accessible tant des de l’avinguda de Miramar com des del barri del Poble-sec.

L’Aula Ambiental de Sants-Montjuïc és un equipament de districte especialitzat en l’educació ambiental i la promoció de la cultura de la sostenibilitat a tot els barris d’aquest districte. Té la seu en aquesta guingueta ubicada als jardins de Joan Prats, sota l’avinguda de Miramar a la vessant de Montjuïc més propera al Poble-sec. La guingueta està oberta al públic de dilluns a dissabte de 10 a 14 h; dijous i divendres, també de 16 a 19 h.

Però aquest nou servei d’educació ambiental de Sants-Montjuïc promourà la cultura de la sostenibilitat a tots els barris del districte. És per això que les activitats no tenen lloc sempre a la guingueta de Montjuïc, sinó que es fan de manera descentralitzada als centres cívics i equipaments comunitaris dels barris. Aquesta és, per començar, la programació d’aquest trimestre…

 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Més de 16.500 persones han participat en projectes educatius del programa Aprenem a la Xarxa

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Article

Sumem energies és una xarxa de centres educatius promoguda per Escoles + Sostenibles i l’Agència d’Energia de Barcelona que té per objectiu que l'alumnat impulsi accions d'eficiència energètica en el seu centre, mentre pren consciència sobre els impactes ambientals i socials de l’ús de l’energia.

Butlletí