SostiBaix, quinzena sostenible del Baix Llobregat

dilluns, 14 octubre, 2024 - 00:00 a diumenge, 27 octubre, 2024 - 23:59
Baix Llobregat

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat posa en marxa la primera edició de Sostibaix, la quinzena sostenible del Baix Llobregat, un esdeveniment que busca promoure un turisme de proximitat, responsable i conscient amb el medi ambient.

Del 14 al 27 d'octubre empreses i entitats locals organitzen un ampli ventall d'activitats per sensibilitzar el públic sobre la necessitat de protegir el nostre entorn i posar en valor el patrimoni natural i cultural de la comarca.

Al Prat de Llobregat s'hi podran trobar propostes com visites guiades pels espais naturals del Delta del Llobregat i a la depuradora de la ciutat, per conèixer com es tracta l'aigua i la seva importància; simulacres per aprendre a rescatar un dofí al CRAM; espectacles de circ contra la crisi climàtica; i experiències gastronòmiques amb productes de proximitat i de temporada cultivats al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Sostibaix també posa el focus en el vessant social del turisme, i per això s'inclouen jornades de coneixement d'entitats del Baix Llobregat, com per exemple la Fundació Rubricatus, del Prat, que vetllen per la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

La quinzena sostenible Sostibaix inclou matins a pagès per descobrir l'agricultura ecològica, la construcció d'hotels per a insectes, per afavorir la biodiversitat, i propostes culturals destacades, com la visita a la Cripta de la Colònia Güell, per conèixer les tècniques constructives sostenibles d'Antoni Gaudí.

Aquest esdeveniment s'inclou dins l'estratègia sostenible del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i hi participen activament empreses, entitats i ajuntaments, compromesos amb un desenvolupament turístic responsable. Es tracta d'una oportunitat única per explorar el Baix Llobregat des d'una perspectiva més respectuosa amb l'entorn, tot posant en relleu el compromís de la comarca amb un futur més verd i sostenible.

Si ets una entitat o empresa turística, pots incloure la teva activitat escrivint a turisme@elbaixllobregat.cat o omplint aquest formulari.

Tota la informació a https://www.turismebaixllobregat.com/ca/sostibaix

 


 

Categories: 
Economia

Relacionats

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i sis municipis metropolitans es troben en procés d’activació de noves zones de baixes emissions locals per avançar, en un futur, cap a una gran zona de baixes emissions metropolitana.

Notícia

Cada any el departament d’Acció ambiental de l’Ajuntament participa en el projecte Orenetes que organitza l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), una iniciativa d’estudi dels ocells i el medi urbà basada en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum).

Notícia

El Ple Municipal de l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha donat llum verda a la cessió gratuïta de l’energia fotovoltaica produïda en edificis municipals a la ciutadania.

Butlletí