Anglesola, La Fuliola i Tornabous doblen l’índex de reciclatge

28/10/2024 - 09:00

Els primers resultats de la recollida de brossa porta a porta parcial (per a les fraccions d’orgànica i de rebuig) a l’Urgell estan donant uns resultats exitosos.

En aquest sentit, Anglesola, La Fuliola i Tornabous, on aquest sistema de recollida d’escombraries es va implantar a l’agost, van doblar l’índex de reciclatge durant el mes de setembre. A Anglesola va ser d’un 87,7%, a La Fuliola, d’un 82,71% i a Tornabous, d’un 91,22%, mentre que en els set primers mesos d’aquest 2024 tenen una mitjana d’entre un 40 i un 45% d’índex de reciclatge. Així mateix, Vilagrassa, durant els 10 dies de setembre amb el nou sistema, d’un 47 a un 66% d’índex de reciclatge.

El president del Consell Comarcal de l'Urgell, José Luis Marín ha destacat que “amb aquestes dades passem en un 20% els objectius del 2035 que marca la Unió Europea”. Malgrat els bons resultats, ha apuntat que “cal que seguim en aquesta línia”. 

S’ha de recordar que aquest mes d'octubre s'estan repartint els kits de reciclatge a Tàrrega, on la recollida d'escombraries porta a porta parcial començarà al novembre.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Tàrrega inicia el lliurament dels kits amb el material del sistema de recollida de brossa porta a porta

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

El nou sistema mixt de gestió de deixalles s'implantarà amb un període de transició de 18 mesos. La comarca figura actualment com la pitjor de Catalunya en recollida selectiva

Butlletí