Maresme Circular amplia la coberta fotovoltaica del seu centre de gestió de residus

17/12/2024 - 17:00

La nova instal·lació duplica la producció d’energia solar del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que passa a ser de 852 MWh/any.

L’electricitat generada es destinarà íntegrament a l’autoconsum del centre.

Maresme Circular és un dels principals generadors d’energies renovables a Catalunya.

Maresme Circular està ampliant la coberta fotovoltaica del seu Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Amb aquesta nova instal·lació, s’aconseguirà duplicar la capacitat de producció d’energia solar, sumant 477 MWh/any als 375 MWh/any que es generaven fins ara, la qual cosa suposa un pas més en l’eficiència energètica del centre. Tota l’energia generada serà destinada a l’autoconsum, fent les instal·lacions més sostenibles.

El projecte, amb un pressupost de 260.957 euros i finançat gràcies a una subvenció del ‘Programa Sectorial renovables 2030’ de la Diputació de Barcelona, implica la instal·lació de 766 nous mòduls fotovoltaics de 485Wp de potència, que s’afegeixen als 1.700 ja existents, conformant així la coberta fotovoltaica més gran de Mataró i de la comarca del Maresme.

Maresme Circular es consolida com un dels principals generadors d’energies renovables a Catalunya i un referent per la diversitat de fonts amb les quals genera energia a les seves instal·lacions.

 

100.000 megawatts hora d’energia elèctrica cada any

El Centre Integral de Valorització de Residus del maresme produeix més de 100.000 megawatts hora d’energia elèctrica cada any a través de tres fonts: la valorització energètica dels residus que no es poden reciclar, el procés de tractament biològic de digestió anaeròbia per a la generació de biogàs i la coberta fotovoltaica.

Actualment, el Centre és 100% autosuficient energèticament i distribueix a la xarxa elèctrica dos terceres parts d’aquests 100.000 megawatts hora d’energia produïda, subministrant electricitat a unes 30.000 llars.

Maresme Circular contribueix així a fer front a la crisi d’emergència climàtica, evitant la utilització de combustibles fòssils pel funcionament de les seves instal·lacions a la vegada que camina cap a una gestió de les matèries i residus més sostenible.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Per cobrir les necessitats energètiques de l’equipament educatiu i proporcionar l’excedent a l’escola Salvador Espriu.

Notícia

El parc solar de Vidreres produirà 6,21 gigawatts hora (GWh) d’energia l’any, que es destinaran a abastir la planta dessalinitzadora de la Tordera. La instal·lació ocupa 2,36 hectàrees, amb 4.872 panells fotovoltaics de 695 Wp, i està ubicada en l’emplaçament d’una antiga pista de motocròs abandonada, a tocar de l’autovia C-35. L’Energètica té previst desenvolupar-hi en els propers mesos un pla de naturalització de l’espai per fomentar-hi la biodiversitat.

Notícia

L’Ajuntament de Cambrils fa la primera instal·lació de plaques solars a la coberta de l’edifici consistorial.

Butlletí