Redacció
Promocionar el consum local
Aquesta edició de la ja clàssica fira d'ecologia ha tingut com a un dels eixos bàsics potenciar el consum local per aconseguir "un retorn" d'una gran part de la producció ecològica (estimada en més d'un 80% del total) que Espanya exporta a altres països. Incidia en això Angeles Parra, directora de la Fira i de l'Associació Vida Sana, que animava a tots a consumir productes conreats a prop del nostre propi entorn i que, crear una xarxa de proveïdors locals, "redundaria en un benefici econòmic per a les comarques en facilitar la creació de noves empreses i llocs de treball ". Àngels Parra destacava en aquest sentit que la producció ecològica espanyola s'ha guanyat en els últims anys una reputació a nivell internacional, tant per la qualitat de l'oferta i dels processos d'elaboració, com de la professionalitat de les empreses, el que li ha portat a situar-se en el primer lloc del rànquing europeu. Una aposta que també es va fer evident amb l'organització del Fòrum Eco Cuiners km0, una trobada amb taula rodona d'eco cuiners que treballen i impulsen el distintiu atorgat pel moviment internacional Slow Food per promoure el consum de productes ecològics de distàncies curtes entre el productor i el consumidor.
Pel reconeixement de la SQM
En l'apartat de conscienciació ambiental cal dir que Biocultura va dedicar atenció a les persones que pateixen Sensibilitat Química Múltiple, amb la recollida de signatures què s'està duent a terme, juntament amb altres empreses i organismes, perquè el Ministeri de Sanitat reconegui aquesta malaltia.
Premis Biocultura 2011
Cal destacar també el lliurament dels Premis BioCultura a aquelles empreses i mitjans de comunicació que manifesten una aposta decidida per l'ecologia, així com la millor botiga ecològica i el millor producte bio. Van ser guardonats: Antonio Cerrillo, del diari La Vanguardia, la Sexta Notícias equip de Galícia, Montserrat Rosell de iCAT FM, el bloc Concienciaeco.com, la botiga Taller Amapola i l'empresa CAL VALLS pel suc de poma ecològic. Així mateix, i dins de la categoria del personatge / artista més compromès amb l'alimentació bio i el medi ambient, se li va concedir un Premi al director de Cinema Bigas Luna.