A la Diputació de Barcelona "agafen la bici"

Font: Diputació de Barcelona

21/09/2018 - 08:11

El 20 de setembre, ha tingut lloc l’acció «Agafa la bici» per promoure l’ús de la bicicleta en els trajectes de casa a la feina dels traballadors i treballadores de la Diputació de Barcelona com una opció més per als desplaçaments diaris.

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha mostrat el suport a l'aposta que fa la corporació per la mobilitat sostenible, sumant-se a la segona edició de l'activitat "Agafa la bici", destinada als treballadors de la institució amb l'objectiu de promoure l’ús de la bicicleta en els desplaçaments a la feina. La iniciativa coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que compta també amb participació de la Diputació.

La jornada s’ha desenvolupat sense cap incident i amb la participació de les persones que prèviament s’havien inscrit (unes 85). A les carpes situades als principals recintes de la corporació (Can Serra, Mundet, Pati Manning, Urgell i Maternitat), s’ha fet la recepció dels treballadors i les treballadores que han participat de l’acció, on se’ls hi ha lliurat una petita carmanyola amb un entrepà i on, si així ho han volgut, se’ls hi ha fet una revisió de la seva bicicleta.

A més, s’ha informat de la xarxa de carrils bici que hi ha a la ciutat de Barcelona, i s’ha donat resposta a les preguntes dels usuaris.

Hi ha hagut altres persones que, o bé perquè no disposaven de bicicleta o els hi era complicat agafar la seva, han fet ús de les targetes del Bicing que s’han habilitat per aquesta ocasió.

A l’edifici de Can Serra, cap a les 8.30 h el president de la Diputació, Marc Castells, ha rebut a les persones que arribaven en bicicleta i ha atès les explicacions que les persones expertes que estaven a les carpes feien als participants. També s’ha aprofitat l’ocasió per deixar-li provar una de les bicicletes elèctriques que la corporació té a disposició del personal corporatiu.

En relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), avui la Diputació de Barcelona ha posat un granet de sorra més en la lluita contra el canvi climàtic (ODS 13), la millora de la qualitat ambiental (ODS 11) i el benestar i la salut dels treballadors i treballadores (ODS 3).


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Notícia
Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

CICLOBCN21 convertirà Catalunya en capital de la bicicleta del 5 al 10 d’octubre. Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment al voltant de la bicicleta ja estan obertes. Per primer cop, una mateixa ciutat, Barcelona, aplega tres congressos sobre la bici amb el lema “Pedalem ciutats i territori”

Notícia

El servei del Bicing evoluciona cap a un model elèctric més sostenible amb la incorporació de mil bicicletes elèctriques, que se sumaran a les dues mil que ja estan en funcionament.

Butlletí