Ada Colau liderarà a Europa la xarxa mundial de ciutats contra el canvi climàtic

31/07/2021 - 09:00

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assumeix la vicepresidència europea de la Comissió Directiva del C40 i pren el relleu de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El càrrec el compartirà amb Giuseppe Sala, l’alcalde de Milà.

Els municipis membres de la C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col·laboració i la innovació, els representants polítics que en formen part es comprometen a complir amb els Acords de París: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats més saludables i equitatives.

 

Projectes municipals contra el canvi climàtic de referència internacional

El Pla Clima 2018-2030 és el full de ruta específic per abordar l’emergència climàtica a la ciutat. Té com a objectiu rebaixar les emissions per cada veí en un 45% de cara a l’any 2030. El pla, format per quatre eixos principals (mitigació, adaptació, acció ciutadana i justícia climàtica), va ser premiat pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia com la millor iniciativa de les grans ciutats europees.

També s’han convertit en referències internacionals el projecte Superilla Barcelona i el programa “Protegim les escoles”, que sumen esforços per transformar la ciutat en un espai més segur i saludable, reduir els fums i la presència del vehicle privat i generar espais públics per a la trobada veïnal, el passeig i els jocs dels infants.

Enguany, a més, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. S’hi estan desenvolupant més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà des del començament de l’any fins al desembre.

El càrrec que assumirà l’alcaldessa a la C40 se suma al de portaveu a les Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre el paper clau del transport públic en la mobilitat del futur, així com posar de relleu que no podem tornar enrere amb una mobilitat de fums i soroll que perjudiqui la nostra salut. També recorda el servei que ofereix la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana i els esforços realitzats per continuar oferint servei i incrementant l’oferta.

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

Fins ara, aquest títol, creat per l’AMB l’any 2017 per fomentar una mobilitat més sostenible, ha permès desballestar 10.613 cotxes i 1.735 motos sense distintiu ambiental de la DGT, els més contaminants, a canvi de tres anys de transport públic gratuït. L’objectiu d’aquesta targeta és promoure un canvi d’hàbits en la ciutadania cap a una mobilitat més neta per disminuir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

Butlletí