Agenda 2030: objectius socials, econòmics i ambientals dels propers deu anys

19/12/2020 - 09:24

L’informe de localització de l’Agenda 2030 de Barcelona concreta els disset objectius socials, econòmics i ambientals i les 139 fites que s’ha marcat la ciutat per complir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Aquest document, que es presentarà al Ple del mes d’octubre, mostra les estratègies i les tàctiques concebudes per sortir de la crisi sanitària, social, econòmica i ambiental i garantir un futur sostenible.

Per concretar i localitzar les fites de l’Agenda 2030 s’han adaptat a la realitat local i metropolitana el 82% dels ODS globals i s’ha definit un conjunt de més de 220 indicadors per controlar la implementació d’aquest full de ruta local. Per assolir els objectius, seran necessàries la complicitat i les aliances amb els agents de la ciutat.

Algunes de les fites són les següents:

  • Reduir la prevalença de la privació alimentària a menys del 0,5% de la població.
  • Situar la taxa de mortalitat derivada de malalties infeccioses i parasitàries per sota de 8 i la seva taxa de morbiditat per sota d’un valor per determinar.
  • Situar la taxa anual de prevalença de la violència masclista per sota del 5% i el nombre de feminicidis a zero.
  • Situar l’atur registrat per sota de les 70.000 persones, situar la taxa de pobresa laboral per sota del 10% i situar la bretxa salarial de gènere a zero, i aconseguir que més de 1.000 persones amb discapacitat siguin contractades cada any per la Xarxa Barcelona per la Inclusió Laboral.

La localització de les fites l’ha validat el Consell Acadèmic Assessor, que agrupa personalitats de prestigi reconegut en l’àmbit acadèmic, i ara es crearà una taula de seguiment amb actors de la ciutat per impulsar-ne la consecució.

El compromís de la ciutat amb l’Agenda 2030 es va explicitar al Ple del 30 de setembre de 2019 amb una declaració institucional subscrita per tots els grups. Per fer-lo realitat, una comissió transversal de gerència ha elaborat aquest document que uneix rigor tècnic i compromís polític i que va alineat amb el Pla d’actuació municipal (PAM) i el Pla d’inversions municipal (PIM).

Podeu consultar el document amb tots els objectius i fites aquí.


Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

Núria Parlon, a la presentació de la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local i de les eines per fomentar la participació ciutadana.

La corporació posa a disposició dels ens locals la Guia pràctica per elaborar l’Agenda 2030 Local per acompanyar-los en la implementació i localització dels ODS i eines per fomentar la participació ciutadana.

Article

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Butlletí