Badalona instal·la nous contenidors per facilitar el reciclatge dels envasos de vidre que es generen als establiments d’hostaleria

05/04/2018 - 08:00

Amb la col·laboració d’Ecovidrio s’estudiarà ampliar el nombre de contenidors d’acord amb els resultats que s’obtinguin

L’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, ha instal·lat 8 contenidors adaptats al reciclatge de grans quantitats de vidre generades pels establiments d’hostaleria. Aquests contenidors es situen, inicialment, prop de bars i restaurants dels barris de Bufalà, Centre, Llefià, el Progrés i el Raval i, abans que finalitzi l’any s’estudiarà l’ampliació a altres punts de la ciutat, d’acord amb la valoració dels resultats obtinguts.

El regidor d’Espais Públic i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, i la gerent a Catalunya i Balears d’Ecovidrio, Sílvia Mayo, han presentat el nou model de contenidor adaptat que facilita el reciclatge de vidre i que està situat a l’avinguda del Marquès de Sant Mori a l’alçada del número 133, al barri de Llefià.

Badalona va començar l’estiu passat, amb la col·laboració d’Ecovidrio, una campanya per augmentar el reciclatge de vidre en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering a la ciutat, tenint en compte que aquest sector genera el 50% dels residus d’envasos de vidre.

Aquesta primera fase de la campanya consisteix en un repartiment gratuït de cubells per a facilitar el reciclatge dels envasos de vidre generats a bars i restaurants. A més, un equip d’informadors ambientals s’han dirigit als propietaris i encarregats de més de 300 establiments la importància i els beneficis del reciclatge, detectant quins són els seus hàbits i quines són les necessitats a l’hora de separar els residus. Així, s’han repartit de manera gratuïta més de 360 cubells per facilitar el trasllat dels residus i el seu buidatge al contenidor verd.

La segona fase de la campanya per afavorir el reciclatge s’inicia ara amb la instal·lació de nous contenidors adaptats, dotats de boca més ampla i amb un sistema d’elevació pneumàtic, que permeten facilitar el buidatge dels contenidors utilitzats pels establiments d’hostaleria en el reciclatge de grans quantitats d’envasos de vidre.

A més, amb aquestes visites als bars i restaurants, s’han detectat els punts de la ciutat on es concentren els establiments amb una producció de residus de vidre més elevada, la qual cosa ha servit de base per a la ubicació d’aquests primers 8 nous contenidors adaptats.

El regidor d’Espais Públic i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran ha remarcat ”els establiments d’hostaleria generen al voltant del 50% dels residus d’envasos de vidre i el seu reciclatge beneficia a tota la ciutadania. Amb aquesta mesura avancem en la construcció del model de ciutat sostenible en el qual estem treballant”.

Campanya ciutadana per afavorir el reciclatge

Aquesta actuació també es complementa amb la participació de Badalona, conjuntament amb 11 ciutats més, en la campanya “El Contenidor d’Or” que té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant a l’any) en els municipis participants, a partir de la mobilització de la ciutadania i posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge. La campanya va arrencar el novembre de 2017 i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es registren els residus de vidre que es reciclen i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi el seu propi índex de reciclatge de vidre i el que més augmenti serà el guanyador. Els municipis participants són, a més de Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

L’evolució de la recollida de residus d’envasos de vidre a Badalona creix un 5,04% els darrers 4 mesos, des de novembre del 2017 fins al febrer de 2018.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

La ciutat ha guanyat de nou un reconeixement que destaca el seu compromís amb la sostenibilitat i la gestió ambiental dels municipis costaners. Aquesta distinció, obtinguda en la cinquena edició del Moviment Banderes Verdes, és el resultat de l’esforç conjunt entre l’Ajuntament i el sector de l’hostaleria local.

Notícia

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Mireia González, ha presentat la nova campanya municipal d'instal·lació de papereres de recollida selectiva a escoles i instituts. Se'n col·locaran un centenar als patis dels equipaments educatius per impulsar la classificació i separació dels residus de paper, plàstic i orgànics.

Butlletí