Baixa el soroll a Barcelona

27/11/2024 - 09:00

La contaminació acústica a Barcelona ha disminuït entre un 5 i un 6 per cent en comparació amb les dades de fa cinc anys. Així ho recull el nou Mapa estratègic de soroll de Barcelona, corresponent al període 2022-2027, que indica que el trànsit es manté com la font de soroll que més impacta en la població, i que mesures com les pacificacions de carrers i la reducció de la velocitat dels vehicles han contribuït a aquesta reducció.

Durant el dia, el trànsit és la font de soroll que més impacte genera a la ciutat. En horari nocturn, en zones determinades també hi apareix el soroll per l’ús intensiu de l’espai públic, no és la font principal, però és la que més molèsties genera.

El Mapa estratègic de soroll de Barcelona determina les diverses fonts emissores que el generen —el trànsit, el trànsit ferroviari, la indústria i les activitats d’oci i lleure—, permet avaluar de manera global l’exposició de la població al soroll i serveix de base per traçar l’estratègia i els plans d’actuació en aquest àmbit i que els municipis han de renovar cada cinc anys.

 


 

Municipis: 

Relacionats

Article


"Llegim el riu" és un projecte que uneix ciutadania i recerca científica amb l’objectiu de conèixer i protegir els ecosistemes fluvials. Es desenvolupa mitjançant espais d’innovació social a les biblioteques municipals, i posa el focus en el riu Besòs com a espai viu, proper i transformador.

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona, l’empresa municipal Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA), la Fundació Mies van der Rohe, la Diputació de Barcelona i el Congrés de la Unió Internacional d’Arquitectes (Congrés UIA), amb la coordinació de la Fundació BIT Habitat, s’han aliat per cercar solucions innovadores que permetin generar nous mètodes i sistemes constructius a partir dels residus generats a les obres d’espai públic.

Butlletí