Barberà del Vallès continua impulsant la sostenibilitat amb plaques fotovoltaiques

03/02/2025 - 16:00

Aquesta iniciativa suposarà un estalvi econòmic d’un 32% i 33%, respectivament

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ha anunciat l’inici de la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Escola Municipal Elisa Badia i a la Instal·lació Esportiva Municipal adjacent. Aquest projecte, promogut en el marc del Pla de Sostenibilitat Ambiental de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (PSAMB), és un pas ferm cap a la transició energètica del municipi.

El projecte contempla la instal·lació de panells fotovoltaics a les cobertes dels dos equipaments, amb una inversió total de gairebé 190.000 euros (sense IVA). Aquesta acció permetrà generar energia renovable per abastir aquests espais municipals, i també reduir l’impacte ambiental i millorar l’eficiència energètica.

 

Detalls tècnics del projecte

Instal·lació per a l’Escola Municipal Elisa Badia

  • Inversió prevista: 69.313,57 € (amb IVA).
  • Nombre de panells: 111 panells fotovoltaics de 550 Wp/unitat.
  • Potència instal·lada: 61,05 kWp (potència nominal de 60 kWn).
  • Producció anual estimada: 66,71 MWh.
  • Estalvi anual: Un 32%, que suposarà gastar 27.798,68 euros menys
  • Inversió amortitzada: En un tres anys i mig la inversió quedarà amortizada amb l'estalvi generat
  • Durada de les obres: 56 dies (8 setmanes).

Instal·lació per a la Instal·lació Esportiva Municipal

  • Inversió prevista: 121.294,94 € (amb IVA).
  • Nombre de panells: 172 panells fotovoltaics de 550 Wp/unitat.
  • Potència instal·lada: 94,60 kWp (potència nominal de 90 kWn).
  • Producció anual estimada: 121,47 MWh.
  • Estalvi anual: Un 33%, que suposarà gastar 15.404,08 euros menys
  • Inversió amortitzada: En un tres anys i mig la inversió quedarà amortizada amb l'estalvi generat
  • Durada de les obres: 56 dies (8 setmanes).

Les obres es realitzaran de manera paral·lela als dos equipaments, amb una planificació que garantirà l’execució efectiva i la mínima interferència amb les activitats habituals dels centres.

 

Beneficis del projecte

A més de la generació d’energia renovable, les intervencions inclouen millores en les condicions d’accessibilitat a les cobertes dels edificis, facilitant les tasques de manteniment i neteja tant de les instal·lacions fotovoltaiques com de les estructures.

L’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés Trillo, ha destacat la importància d’aquest projecte: “Aquestes instal·lacions fotovoltaiques són un reflex del nostre compromís amb la sostenibilitat i amb un futur més net i eficient. A més de suposar un estalvi energètic significatiu, són una aposta pel benestar mediambiental que beneficiarà tota la comunitat.”

 

Un pas més cap a la sostenibilitat energètica

Aquesta acció s’emmarca dins l’estratègia global de l’Ajuntament per promoure l’ús d’energies renovables, reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle i fomentar una Barberà del Vallès més sostenible i resilient davant els reptes mediambientals.

Amb aquests projectes, Barberà continua posicionant-se com a referent en l’aplicació de polítiques sostenibles i innovadores, avançant cap a un model energètic que impacti positivament en l’àmbit econòmic, ambiental i social.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Impuls a la sostenibilitat amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Escola i la Instal·lació Esportiva Municipal Elisa Badia de Barberà del Vallès.

Notícia
També ha fet balanç de l'any 2024

La ciutat polonesa de Wroclaw ha estat l’escenari de l’URBACT City Festival, que ha inclòs una gala d’entrega de guardons a les 116 iniciatives europees seleccionades, entre les quals es troba la comunitat energètica local de Caldes de Montbui.

Notícia

Les comunitats energètiques a Terrassa podran utilitzar l’energia generada per les fotovoltaiques d’equipaments municipals. És una mesura alternativa davant de la manca de cobertes de lloguer per fer instal·lacions col·lectives.

Butlletí