Barcelona baixarà les bicicletes de la vorera el 2019

Barcelona ja disposa de més de dos-cents quilòmetres de xarxa pedalable a la ciutat

Font: Ajuntament de Barcelona i Betevé

05/09/2018 - 08:28

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més.

El proper 1 de gener del 2019 finalitzarà la moratòria que permet que les bicicletes circulin per les voreres d’ample inferior a cinc metres i tres metres d’espai lliure a la ciutat de Barcelona. La decisió de baixar les bicis a la calçada es va prendre fa quatre anys, però es va donar una moratòria —que posteriorment es va ampliar— mentre s’augmentava la xarxa de carrils bici de la ciutat. Ara, es considera que la infraestructura ciclista és prou sòlida com per fer efectiva la mesura.

Així, a partir de l’1 de gener del 2019, les bicicletes només podran circular per les voreres en cas que l’ample de via d’aquestes sigui superior a cinc metres i hi hagi tres metres d’espai lliure, el carril bici estigui situat a la vorera —circulant-hi a un màxim de 10 km/h— o es tracti de ciclistes menors de 12 anys i els adults que els acompanyen.

Barcelona ha sumat aquest 2018, 22 nous carrils bici i se n’han millorat d’altres. En els propers mesos, el govern municipal té previst executar 13 carrils més. Això vol dir que al setembre, la ciutat consolidarà un total de 200 km d’infraestructura ciclista —dels 116 que hi havia a l’inici del mandat. Segons informa l’Ajuntament, ara prop del 90 % de la població ja disposa d’un carril bici a menys de 300 metres de casa (el 2014 era del 72 %).

Des de principis del 2018, s’han posat en servei 22 nous carrils bici, i en els pròxims mesos està previst executar-ne 13 més. Els nous carrils s’estan implantant amb l’objectiu de consolidar la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible per part dels usuaris habituals i per acostar la xarxa pedalable a nous usuaris. A més, a partir del 2019 es posa fi a la moratòria que permet a les bicicletes circular per les voreres.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Notícia
Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

CICLOBCN21 convertirà Catalunya en capital de la bicicleta del 5 al 10 d’octubre. Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment al voltant de la bicicleta ja estan obertes. Per primer cop, una mateixa ciutat, Barcelona, aplega tres congressos sobre la bici amb el lema “Pedalem ciutats i territori”

Notícia

El servei del Bicing evoluciona cap a un model elèctric més sostenible amb la incorporació de mil bicicletes elèctriques, que se sumaran a les dues mil que ja estan en funcionament.

Butlletí