Barcelona Energia creix en punts de subministrament públics al Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental

Font: Barcelona Energia

11/07/2024 - 13:09

La companyia pública preveu tancar l’any amb uns 6.800 punts de subministrament públics a l’àrea metropolitana.

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat 100% renovable de l’àrea metropolitana de Barcelona, continua incrementant la seva presència a les comarques d’aquesta zona amb la incorporació dels ajuntaments de Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat. Amb l’entrada d’aquests dos nous municipis a l’accionariat, Barcelona Energia suma 407 nous punts de subministrament. En concret, Sant Just Desvern, que es va incorporar el mes de març passat, aporta 151 punts de subministrament nous, i el municipi d’Esplugues de Llobregat, que ja ha començat a funcionar amb energia verda aquest mes de juliol, representa 256 punts nous per a la comercialitzadora.

Iu Gallart, director de Barcelona Energia, ha destacat que “amb la incorporació de Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat, continuem consolidant-nos a l’àrea metropolitana, on creixem en quota de mercat i som cada cop més valorats pels consumidors. Som una alternativa diferencial, de proximitat i pública, basat (100%) en l’energia renovable i al servei de les persones, una opció necessària en el context climàtic i social en què ens trobem. El nostre objectiu és promoure un model energètic sostenible i real, sense ànim de lucre, basat en l’eficiència energètica i el benestar de la ciutadania”.

L’estalvi econòmic estimat pels dos nous ajuntaments baixllobregatins que s’han adherit a Barcelona Energia és, d’una banda, del 3,14% per a Sant Just Desvern i, de l’altra, del 2,5% per a Esplugues de Llobregat. A més, aquestes incorporacions suposen un augment del 3,63% en la facturació de la companyia respecte a l’exercici anterior.

Amb aquestes noves incorporacions, Barcelona Energia es manté com l’elèctrica pública 100% verda més gran de l’Estat, amb vuit ajuntaments metropolitans a la seva xarxa: Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, El Papiol, Castellbisbal, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat. En total, els vuit consistoris representen un consum de 8.468.961 kWh i permeten un estalvi de 1.024,7 tones de CO2, una xifra equivalent a 125.013 milions de quilòmetres amb un vehicle dièsel.

Així mateix, els ajuntaments de Barberà del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, que ja formen part de l’accionariat de Barcelona Energia, s’endollaran abans de finalitzar l’any a l’electricitat verda de la companyia, que preveu finalitzar 2024 amb uns 6.800 punts de subministrament públics a l’àrea metropolitana.

Quant a futures incorporacions de consistoris metropolitans, Barcelona Energia està ultimant els tràmits perquè els ajuntaments de Pallejà, Torrelles de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló esdevinguin accionistes i es beneficiïn del model energètic sostenible de la comercialitzadora. D’altra banda, amb els ajuntaments que ja formen part de l’elèctrica, Barcelona Energia manté converses per contractar els serveis de gestió integral d’instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum, amb l’objectiu de continuar fomentant la transició cap un model energètic sostenible, amb energia de proximitat i 100% renovable.

 

Consolidació d’un model energètic públic i sostenible

Des dels seus inicis, el 2018, Barcelona Energia ha assolit els 13.095 punts de subministrament i ha crescut més d’un 230%, situant-se entre les nou principals comercialitzadores a Barcelona i l’àrea metropolitana. Amb una valoració de 9,15 per part dels usuaris en la darrera enquesta de satisfacció, les dades reflecteixen l’èxit del seu model basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Barcelona Energia avança en la transició ecològica amb serveis per afavorir l’eficiència energètica a les llars.

Notícia

S’ha aprovat un paquet de mesures concretes per avançar cap a la titularitat pública de la xarxa.   

Butlletí