Barcelona, premiada per la seva trajectòria en bones pràctiques per a la biodiversitat

06/07/2024 - 11:56

La ciutat de Barcelona rep el reconeixement per la seva trajectòria als Premios a las Buenas Prácticas Locales por la Biodiversidad, en el marc de la XII Assemblea General de la Red de Gobiernos Locales +Biodiversidad.

La Red de Gobiernos Locales +Biodiversidad de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) ha celebrat, el 19 de juny, la XII Assemblea General, on ha reconegut la trajectòria en matèria de bones pràctiques per la biodiversitat de la ciutat de Barcelona.

Els Premios a las Buenas Prácticas Locales por la Biodiversidad, que compten amb quatre edicions, distingeixen els municipis i diputacions amb les millors actuacions en l’àmbit de la conservació dels espais naturals i la protecció i increment de la biodiversitat. Barcelona, que ha estat guardonada en tres de les quatre convocatòries celebrades, rep ara el reconeixement a tot el seu recorregut. 

A la I edició va rebre el premi medi hídric per la gestió naturalitzada de les basses de la ciutat per a la conservació de la biodiversitat i el premi finalista en biodiversitat i impuls econòmic pel Pla del verd i de la biodiversitat (2012-2020); a la II edició va guanyar el premi de sensibilització ciutadana per l’Atles de la biodiversitat de Barcelona i l’Atles dels ocells nidificants de Barcelona i el premi finalista en fauna pel Projecte de conservació de les aus en edificis i estructures urbanes, i a la IV edició, la capital catalana va guanyar el primer premi de la categoria biodiversitat i impuls econòmic pel Pla natura 2030 i el premi finalista de la categoria fauna per impulsar l’Observatori ciutadà de papallones urbanes (uBMS).

La Red de Gobiernos Locales +Biodiversidad té com a objectiu la creació d’un marc estable que impulsi i promogui, en el conjunt dels governs locals, l’adopció de polítiques, plans i programes en matèria de conservació i foment de la biodiversitat, la protecció del medi hídric, la restauració d’espais naturals degradats, la millora de la connectivitat ecològica i la salvaguarda dels ecosistemes.

A l'Assemblea de la Red es van reconèixer també vuit ajuntaments més: els de Bigastre, Lleida, Elx/Elx, Navaridas, Campoo de Yuso, Posades, ​​Saragossa i Madrid, i la Diputació Provincial de Màlaga.

Segons es va explicar al començament de l'acte, “es pretén reconèixer aquelles Entitats Locals de la Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat que al llarg d'aquests anys han estat guardonades en més ocasions per les iniciatives que han impulsat per assolir els objectius de la Xarxa, mostrant el seu ferm compromís amb ella”. Els guardons a què fa referència es van posar en marxa el 2017; al llarg de diverses convocatòries s'han premiat actuacions en diverses categories, com ara la Biodiversitat i Impuls Econòmic, la Infraestructura Verda, la Fauna, la Flora, els Hàbitats o la Sensibilització Ciutadana.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Notícia

El Zoo de Barcelona i el Govern insular han signat l’acord després de 15 anys de col·laboracions. La conservació i la recuperació d’espècies autòctones és una de les línies de treball prioritàries del Zoo, que participa en diferents projectes que s’hi relacionen.

Butlletí