Font: Ajuntament de Barcelona
Barcelona ja és una ‘ciutat que inspira’: la capital catalana s’uneix al projecte de la farmacèutica AstraZeneca per conscienciar sobre la importància de la qualitat de l’aire a les ciutats
Barcelona s’ha sumat al projecte d’AstraZeneca ‘Ciutats que Inspiren’ per conscienciar sobre la importància per a la salut de respirar un aire de qualitat a les ciutats. D’aquesta manera, la capital catalana se suma a Santander i Sevilla, les altres dues ciutats de l’estat espanyol que també són part d’aquest projecte que vol contribuir al desenvolupament d’iniciatives municipals que millorin la qualitat de l’aire.
Barcelona se suma al projecte "Ciutats que inspiren"!
— BCN EcologiaUrbana (@BCN_Ecologia) February 10, 2023
L'objectiu és conscienciar sobre la qualitat de l'aire a les ciutats.
Es desenvoluparan iniciatives municipals que millorin la qualitat de l’aire.
Un futur saludable per a tothom! https://t.co/VMfr1Fosjd pic.twitter.com/ecB18njj5D
En línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030
‘Ciutats que inspiren’ és una iniciativa que va de la mà de l’estratègia de sostenibilitat que segueix la ciutat i del compliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11, ciutats inclusives, l’ODS 13, acció pel clima i l’ODS 17, aliances per assolir els objectius. La iniciativa busca conscienciar sobre la importància de la qualitat de l’aire que respiren els habitants de la capital catalana .
Així doncs, la companyia farmacèutica AstraZeneca, en col·laboració amb societats científiques i associacions de pacients respiratoris, pretén motivar les ciutats per tal que desenvolupin polítiques i iniciatives per millorar la qualitat de l’aire. Des de l’Ajuntament de Barcelona celebren l’aliança amb la farmacèutica per “construir un futur saludable per a tothom”.
El 2022, un bon any en termes de reducció de contaminació
Segons dades recollides per les estacions de vigilància de la qualitat de l’aire i publicades aquest passat mes de desembre, des de l’any 2015 les mesures que s’han impulsat per ampliar la mobilitat sostenible i reduir el nombre de vehicles a Barcelona han aconseguit millorar la qualitat i reduir en un 31% la contaminació ambiental. El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament de les superilles, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions han demostrat l’efectivitat d’un model que prioritza la salut de les persones i la sostenibilitat mediambiental. I a partir d’ara, el projecte ‘Ciutats que Inspiren’ de ben segur que també hi contribuirà.