Begues posa en marxa 26 accions per reduir el consum de plàstic d'un sol ús

12/05/2022 - 17:00

El programa 'A Begues, plàstic zero' desplega el seu primer paquet d'accions, amb actuacions en els àmbits social, econòmic i de l'administració local.

L'Ajuntament de Begues ha posat en marxa un primer paquet de 26 accions que s'emmarquen dins el pla "A Begues, plàstic zero". Des que es va presentar la iniciativa, ara fa uns mesos, l'Ajuntament ha estat treballant en la definició d'una sèrie d'accions concretes, amb l'objectiu d'arribar a tota la ciutadania i amb una visió realista, amb objectius assolibles i una incidència clarament pragmàtica.

En el document final s'inclouen accions senzilles i d'una incidència directa, com la distribució de materials alternatius a les bosses de plàstic, fins a d'altres de més llarg abast, com la incorporació d'objectius de sostenibilitat en les contractacions públiques o bonificacions fiscals en l'àmbit comercial.

Les accions, per a les que s'han establert objectius mesurables, un calendari d'implantació i un equip de seguiment, s'estructuren en cinc eixos que pretenen abastar diferents àmbits ciutadans: l'exemplaritat de l'administració, la vida ciutadana, el compromís cívic i social, l'economia sostenible i la divulgació i conscienciació. Les primeres accions que s'han començat a treballar són les recollides en el primer eix, que concreta mesures en l'àmbit de gestió de l'administració local, el seu personal i els seus equipaments. Aviat es començaran a desenvolupar també les actuacions dels eixos dos i tres, adreçades al conjunt de la població així com a l'activitat pública i social del municipi. La inversió prevista per a aquest primer paquet d'accions és de 50.000 euros, prop del 50% dels quals ja estan consignats.

 

 

 

 

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les propostes queden recollides en diverses instal·lacions que es poden veure al Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, així com en altres equipaments i espais públics del municipi. Els consellers i les conselleres les han traslladat al govern municipal en l'acte de cloenda del curs del Consell Municipal d'Infants. 

Notícia

L'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una campanya per conscienciar la població que bona part dels residus que s'aboquen al carrer acaben a les platges i al mar.

Notícia

L’Ajuntament instal·la malles dissenyades per retenir els residus sòlids que s’aboquen de forma inadequada als lavabos i al terra dels carrers. D’aquesta manera, s’evitarà que acabin abocant al medi natural i finalment al mar. També s'evita que aquests sòlids puguin afectar els sistemes de bombament existents cap els col·lectors, interceptors i la depuradora.

Butlletí