Clou el 6è Festival de Cinema Natura de Cervelló

13/06/2023 - 08:00

El certamen es clou amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Durant els cinc dies que ha durat el Festival Cinema Natura, el públic ha omplert el Centre Cívic l’Ateneu per gaudir de propostes que han anat des de curtmetratges locals fins a produccions internacionals d’arreu del món. La varietat i, sobretot, la qualitat de les peces presentades a concurs en les diferents categories, fan que cada edició es consolidi com una gran festa cultural i de reivindicació del medi ambient. Tant els curts participants en la selecció oficial com els documentals i les pel·lícules projectades han tingut un elevat nivell de qualitat en una edició que sota el lema “Aire de cine” ha estat dedicada a la contaminació atmosfèrica.

A la secció local, protagonitzada majoritàriament per l’alumnat de l’Institut de Cervelló, les propostes audiovisuals han plasmat el treball de conscienciació sobre l’ecologia i la cura de l’entorn que ha fet el jovent amb històries entorn de la sostenibilitat i la biodiversitat que ens envolta.

El jurat del Festival, compost enguany per Sílvia Quer (directora de cinema i televisió), Eugeni Vives (professor d’Enginyeria Energètica de la Universitat Autònoma de Barcelona) i Gerard Portet (membre de l’entitat local Segle Nou) han escollit com a millor curt documental a American Scar dirigit per Daniel Lombroso, que també s’ha endut el premi del públic en la mateixa categoria.  El millor curt d’animació per al jurat ha estat per Vuela de Carlos López-Mira Sagrado, mentre que el públic ha triat l’argentina Entre baldosas de Nicolás Conte. El millor curt de ficció segons el jurat ha estat Aura d’Also Sisters, i segons el públic, Mar&Cielo de Roberto Zamora. El jurat ha atorgat el premi a la menció especial al curt francès Darwin d’ Alix Popesco, Juliette Moreau, Tonin Laplanche i Emmanuel Sabathé.

Pel que fa als curts enregistrats a Cervelló, el jove Jesús Fernández s’ha endut el guardó per la seva proposta anomenada Paloma, aventuras en la Timba, i Joan Ferrandiz per Les vespes en fan la guitza. El reconeixement especial del certamen d’aquesta edició ha estat per Xavier Querol, geòleg, professor i investigador reconegut internacionalment pels seus treballs sobre la contaminació atmosfèrica. Respecte al concurs de fotografia, que enguany tenia com a protagonista el cel de Cervelló, la millor imatge d’entre la trentena presentades ha estat Albada de Fermín Fernández.

De nou, el Festival de Cinema Natura, mereixedor enguany del Segell Biosphere per la seva sostenibilitat, ha tingut aquesta edició un vessant reivindicatiu i de conscienciació rellevant fent palesa la necessitat d’aprendre a cuidar i respectar el medi ambient i el patrimoni que ens envolta.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

A càrrec de l’empresa QNQ, vol impulsar l’energia renovable a la ciutat. Estarà activa en breu i permetrà subministrar energia local neta i eficient a particulars, comerços i sectors industrials dins d’un radi de 2 km

Notícia


L'Ajuntament del Prat de Llobregat vol augmentar el reciclatge i permetre estalviar en la taxa de recollida de residus, obligatòria per llei a partir de l’abril.

Butlletí