Comença la prohibició de fer foc al bosc

23/03/2019 - 08:26

Durant els pròxims set mesos, no es podrà encendre cap foc al bosc sense autorització expressa del Departament d’Agricultura

Per tal de prevenir els incendis forestals, arrenca avui, divendres 15 de març, una campanya on queda totalment prohibit fer foc al bosc sense autorització expressa del Departament d’Agricultura. Així doncs, fins al pròxim dimarts 15 d’octubre, no es podrà encendre cap foc sense permís als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat.

  • No es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.
  • No es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura.
  • Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

En molts casos, la col·laboració ciutadana és decisiva per combatre el foc i protegir el nostre patrimoni natural. Per això, els objectius dels consells de prevenció i autoprotecció són, d'una banda, promoure actituds i hàbits responsables i, de l'altra, informar i sensibilitzar del risc d'incendis forestals i de la necessitat de prevenir-los.


 

Relacionats

Acte
28/09/2024 - 00:00
Biblioteca Collserola Josep Miracle
Acte
02/10/2024 - 11:30
Ateneu Barcelonès, Barcelona
Notícia

L’estudi avaluarà els efectes de l’afluència de públic al Parc Natural dels Ports (Tarragona), al Parc Natural del Montseny (Barcelona i Girona), a l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa (Girona) i a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Lleida).

El projecte utilitzarà càmeres de fototrampeig i gravadores de so per analitzar l’impacte sobre mamífers i aus amb l’objectiu d’impulsar un model de turisme forestal que sigui compatible amb la conservació de la biodiversitat

Butlletí