Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de El Masnou i Ecoserveis per promoure l'estalvi energètic

22/08/2018 - 08:30

L’Ajuntament del Masnou i l’Associació Ecoserveis han signat aquest matí un conveni de col·laboració per tal que l’entitat dugui a terme amb veïns i veïnes del municipi el projecte “Comunitats de veïnatge contra la pobresa energètica”.

Ecoserveis realitza un conjunt d’accions en una comunitat de veïns. Fan sessions per explicar el projecte i assessorar-los sobre la facturació del serveis bàsics. També fa un diagnòstic energètic de l’edifici per identificar mesures de rehabilitació a desenvolupar. Si s’escau, gestiona canvis en la contractació dels subministraments d’elements comuns.

En paral·lel, fa un acompanyament individual per a l’optimització de factures de cada veí o veïna. Alhora duu a terme intervencions en habitatges amb material de baix cost, acompanya per a l’adopció de comunitats autofinançades i fa el retorn al veïnat sobre les intervencions que s’hi poden fer per reduir la demanda energètica i millorar el confort a l’habitatge. A banda, organitza una jornada dirigida a associacions de veïns, administracions de finques, comunitats de propietaris i altres col·lectius per explicar el projecte i per fer propostes de millora de l’eficiència energètica en comunitats veïnals.

Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i Marta Garcia, representant d’Ecoserveis, han estat les persones encarregades de signar l’acord. Ho han a l’Ajuntament del Masnou, i acompanyats d’Albert Alfaro, coordinador de l’àrea de Comunitat i Persones.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Mataró, amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, impulsa una comunitat energètica amb llars vulnerables que s'ha iniciat a la tardor del 2021 al barri de Cerdanyola de Mataró. El projecte EC-Boost Mataró Lab, amb el suport de l'EIT-Climate KIC, ha obert camí a la ciutadania per identificar els reptes i començar a aterrar la futura comunitat a través d'una serie de tallers i sessions d'informació i trobades amb el veïnat. L'objectiu ha estat motivar l'aprenentatge i la reflexió de les famílies sobre l'accés a l'energia a Mataró i la definició i dinamització de les futures comunitats energètiques locals.

Notícia

TubVerd, la xarxa d'energia sostenible d’Aigües de Mataró, ha estat premiada a la IV edició dels Premis BASF d’Economia Circular, en la categoria d’administració pública. 

Notícia

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.

Butlletí