El Bicing estrenarà bici i gestió el 2018

Font: beteve

01/12/2017 - 21:52

Amb la nova gestió, el Bicing funcionarà 24 hores al dia tot l'any, es faran 50 estacions noves i les bicis canviaran

El Bicing estrenarà nou model de bici i nova gestió al llarg d'aquest 2018. La Comissió de Govern ha decidit adjudicar el servei a la unió temporal d'empreses (UTE) batejada com a Pedalem Barcelona, que ha obtingut millor puntuació que les altres cinc propostes que hi optaven. Es posarà fi a la gestió de Clear Channel, vigent des del 2007.

Les bicicletes seran més lleugeres, amb rodes més grans, i tant les elèctriques com les mecàniques compartiran el mateix xassís. De fet, com que seran iguals, totes les estacions estaran adaptades per acollir bicis dels dos tipus. Quan entri en funcionament el nou servei —al llarg d'aquest 2018— es construiran 54 estacions noves per arribar a les 519 (actualment n'hi ha 465) i les subterrànies desapareixeran.

Altres diferències amb el model de bicis d'ara és que les noves portaran els cables protegits perquè es desgastin menys i estaran equipades amb un portaequipatge més robust: els usuaris podran transportar paquets de fins a 10 quilos. A més, tal com preveia el plec de clàusules del concurs per obtenir el servei, les bicis es podran reservar anticipadament i seran compatibles amb la T-Mobilitat quan sigui operativa.

CESPA i PBSC (una de les empreses més importants en el sector del lloguer públic de bicicletes) conformen l'UTE guanyadora. Pedalem Barcelona s'ha imposat a les cinc altres propostes que optaven a gestionar el Bicing, entre les quals hi havia l'adjudicatària actual: Clear Channel. La proposta d'adjudicació l'ha feta la Comissió de Govern per un import de 163 milions d'euros i ara haurà d'obtenir el vistiplau de la Comissió de Plenari.

Clear Channel ha gestionat el Bicing des que va entrar en funcionament, l'any 2007. Quan n'acabi la gestió, també finalitzarà el patrocini publicitari de Vodafone que llueixen les bicicletes i, per això, l'Ajuntament es reserva el dret a incorporar un nou patrocini als vehicles de Pedalem Barcelona.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Notícia
Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

CICLOBCN21 convertirà Catalunya en capital de la bicicleta del 5 al 10 d’octubre. Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment al voltant de la bicicleta ja estan obertes. Per primer cop, una mateixa ciutat, Barcelona, aplega tres congressos sobre la bici amb el lema “Pedalem ciutats i territori”

Notícia

El servei del Bicing evoluciona cap a un model elèctric més sostenible amb la incorporació de mil bicicletes elèctriques, que se sumaran a les dues mil que ja estan en funcionament.

Butlletí