Font: Vilanova informació
Els comerços associats a Vilanova Comerç han encetat les primeres accions del Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus amb una sèrie de mesures respectuoses amb el medi ambient. La campanya es fa amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya
Els comerços associats a Vilanova Comerç han encetat les primeres accions del Pla Integral de Sostenibilitat i Prevenció de Residus amb una sèrie de mesures respectuoses amb el medi ambient. La campanya es fa amb el suport de l’Agència Catalana de Residus de la Generalitat de Catalunya
Una de les primeres accions ha estat l’elaboració de díptics que s’han repartit pels comerços locals associats a Vilanova Comerç i la difusió d’un vídeo de conscienciació en el qual hi participen diferents comerciants locals.
Vilanova Comerç, és l'Associació professional d'àmbit local, sense ànim de lucre, constituïda per a la integració voluntària de botiguers i comerciants de Vilanova del Camí.
Una altra de les accions compreses en el Pla Integral de Sostenibilitat i de Malbaratament Alimentari és l’impuls de la reutilització per fer front al malbaratament alimentari i per millorar l’eficiència energètica. Aspectes que ajudaran als establiments a millorar la competitivitat i reforçar la seva responsabilitat social.
La millor manera de reduir residus és prevenir-los. Per això des dels comerços associats han començat a posar en pràctica algunes actuacions com eliminar les bosses d’un sol ús, evitar els embolcalls i envasos superflus, implementar la venda a granel o reduir el consum innecessari de paper.
Des de Vilanova Comerç també volen contribuir a crear consciència en contra del malbaratament alimentari. Els aliments són un recurs valuós que cal gestionar amb responsabilitat. Tot i això a Catalunya es malbaraten més de 262.000 tones d’aliments aprofitables durant tota la cadena alimentària, des de la producció a la comercialització. Del 38% d’aquest malbaratament en són responsables els supermercats, el 16% el sector de la restauració i el 12% el comerç l’alimentació al detall.
L’Agència de Residus fa una sèrie de recomanacions per reduir aquest malbaratament com propiciar un canvi d’hàbits de compra i de consum o fomentar que els clients dels restaurants, per exemple, puguin endur-se les sobres.