El Consell d'Infants de Begues presenta les seves propostes per fer front al canvi climàtic

10/08/2022 - 10:00

Les propostes queden recollides en diverses instal·lacions que es poden veure al Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, així com en altres equipaments i espais públics del municipi. Els consellers i les conselleres les han traslladat al govern municipal en l'acte de cloenda del curs del Consell Municipal d'Infants. 

El Consell d'Infants de Begues ha posat el punt final al curs 2021-2022 amb la presentació de les conclusions treballades per aquest òrgan de participació ciutadana sobre la lluita contra el canvi climàtic. Aquest ha estat el principal eix de treball que el Consell d'Infants ha desenvolupat aquest concurs, i que dilluns a la tarda van poder traslladar al govern municipal en una trobada a la qual també hi van assistir les famílies dels consellers i de les conselleres. 

Les principals conclusions del treball elaborat pels infants ha quedat plasmat, a més, en una instal·lació que es pot veure davant del Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, complementada per un seguit de materials de més petit format que aniran exposant-se en escoles i equipaments municipals.

Aquestes conclusions es fonamenten en una llista d'accions per pal·liar els efectes del canvi climàtic, agrupades en quatre eixos de mesures: per reduir la contaminació de l'aire i les emissions de gasos d'efecte hivernacle, per reduir la producció de residus, per aprofitar millor l'aigua i per millorar l'educació ambiental i la conscienciació per tenir cura del medi ambient.

A banda de l'eix central, dedicat al canvi climàtic, l'òrgan infantil de participació ciutadana també ha presentat d'altres propostes en matèria d'urbanisme, serveis o salut, entre altres. Totes elles van ser traslladades al govern municipal en l'acte formal que servia per posar punt final al present curs. 

El Consell d'Infants està format per representants de l'alumnat de cinquè de l'Escola Sant Cristòfor i l'Escola Sant Lluís. La funció de l'òrgan és la d'aportar opinions i propostes per millorar el municipi, especialment en aquells aspectes que més afecten els infants.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'instal·laran al Mas Ferrer contenidors que s'obriran amb una targeta que es lliurarà a cada llar del barri, per valorar la viabilitat d'aquest sistema de recollida.

Notícia

El programa 'A Begues, plàstic zero' desplega el seu primer paquet d'accions, amb actuacions en els àmbits social, econòmic i de l'administració local.

Notícia

El mercat de segona mà de Viladecans tenca la Setmana Europea de Residus, una setmana plena de tallers i activitats per conscienciar sobre el consum més conscient i sostenible.

Butlletí