El Fòrum Energia d'Ecoviure es dedicarà a l'autoconsum d'energia solar fotovoltaica

Ecoviure incorporarà una proposta específica per al públic familiar, el Petit Ecoviure

Font: Ecoviure

05/10/2019 - 08:00

Ecoviure i Cuida't tornaran al Palau Firal de Manresa els dies 19 i 20 d'octubre

Les fires Ecoviure i Cuida’t tornaran a coincidir en dates, renovant l’aposta iniciada l’any passat per la Fundació Turisme i Fires de Manresa per dedicar tot un cap de setmana a les propostes relacionades amb el medi ambient i la cura de la salut. Les fires se celebraran al Palau Firal de Manresa els dies 19 i 20 d’octubre, en espais diferenciats i amb un programa d’activitats propi però amb la voluntat d’afavorir el trànsit de visitants entre l’una i l’altra, tenint en compte els interessos compartits entre el públic dels dos certamens. En l’edició de l’any passat, la complementarietat de les dues fires va permetre incrementar-ne el nombre global de visitants.

L’autoconsum d’energia solar fotovoltaica serà el tema central de l’edició d’enguany del Fòrum Energia, una trobada professional que se celebra cada any en el marc de la fira Ecoviure. El Fòrum Energia tindrà lloc el divendres 18 d’octubre, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia, a la sala d’actes del Palau Firal de Manresa. Hi participaran com a ponents representants d’institucions com l’Institut Català de l’Energia o la Diputació de Barcelona, a més d’empreses com Holaluz o Som Energia. El Fòrum Energia està obert a professionals del sector, tècnics de l’administració, estudiants i qualsevol persona interessada en les energies netes i renovables. Les inscripcions són gratuïtes i poden fer-se a través d'aquest enllaç.

L’energia solar fotovoltaica ha de contribuir a aconseguir els objectius marcats per la Generalitat de Catalunya pel que fa a la transició energètica cap a un model 100% renovable. L’adopció de l’energia solar permetrà incrementar l’eficiència energètica, facilitar la integració de les energies renovables en el sistema elèctric i reduir les emissions contaminants i l’alta dependència energètica de Catalunya. Es tracta d’una energia que, pels seus preus competitius, garanteix la democratització del model energètic, fent que els ciutadans passin a tenir un paper actiu i puguin produir i compartir la seva energia a través de xarxes intel·ligents.

Un dels temes que es tractarà durant el Fòrum Energia seran les novetats legals al voltant de l’energia solar, ja que el nou decret llei obre la porta a noves solucions d’autoconsum i elimina obstacles històrics com l’impost al sol. A la jornada es parlarà de com canvia l’escenari amb el nou reglament d’autoconsum, tant des del punt de vista de les comercialitzadores com del consumidor, analitzant casos reals d’implantació.

El programa complet del Fòrum Energia es pot consultar clicant aquí.

 

Tres dies dedicats al medi ambient

El Fòrum Energia donarà el tret de sortida a la fira Ecoviure, que se celebrarà al Palau Firal de Manresa els dies 19 i 20 d’octubre amb una àmplia representació d’empreses i institucions de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat. Comptarà amb expositors de sectors com l’alimentació ecològica, el tèxtil sostenible, la cosmètica natural, les energies renovables o la bioconstrucció. La fira s’acompanya d’una completa programació d’activitats complementàries com tallers, xerrades, tastos de productes o trobades professionals. L’entrada a la fira és gratuïta i hi ha un servei de bus híbrid gratuït des del centre de Manresa fins al Palau Firal.

 

Ecoviure incorporarà una proposta específica per al públic familiar, el Petit Ecoviure

La propera edició d’Ecoviure, que se celebrarà al Palau Firal de Manresa els dies 19 i 20 d’octubre, incorporarà un programa d’activitats adreçades al públic familiar, amb l’objectiu de difondre els valors de l’ecologia i la sostenibilitat entre els més petits de la casa. Sota el nom d’el Petit Ecoviure, la proposta englobarà diferents tallers on els nens i nenes podran experimentar, jugar i aprendre. Es tracta d’una de les grans novetats d’Ecoviure, que intensifica d’aquesta manera la seva vocació divulgativa cap a una societat més solidària, més justa i respectuosa amb el medi ambient. I és que Ecoviure, que enguany arriba a la 21ena edició, ha estat una de les fires pioneres a Catalunya en aquest àmbit.

Entre les activitats del Petit Ecoviure que ja estan confirmades hi ha tallers per aprendre a identificar fibres naturals tèxtils, de creació de perfums, de construcció de joguines amb envasos, d’elaboració de pa o de saquets d’olor fets amb d’herbes aromàtiques. També hi haurà una pista infantil de karts elèctrics, una gimcana familiar i un inflable gegant per aprendre a reciclar. En aquests moment s’està treballant per acabar de configurar el programa de propostes que conformaran el Petit Ecoviure.
 
Ecoviure és una de les fires de referència a Catalunya en el sector del medi ambient i la sostenibilitat. Hi són representats sectors com el de l’alimentació ecològica (tots els productes que s’hi mostren són certificats per la CCPAE), el tèxtil sostenible, la cosmètica natural, les energies renovables, la mobilitat elèctrica o la bioconstrucció. La fira té entrada gratuïta i es complementa amb activitats divulgatives i de debat, tant per al públic en general com per als propis professionals del sector.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La fira es farà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. A dia d’avui, ja hi ha una setantena d’expositors confirmats. A més a més, durant tota la setmana prèvia també es faran activitats centrades en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, així com quatre jornades professionals que debatran sobre els residus, l’agricultura ecològica, l’aigua i l’energia. El programa sencer es pot consultar a la pàgina web d’Ecoviure.

Notícia

La fira —centrada en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica— inicia la preparació de la que serà la 23 edició,  amb la voluntat de continuar consolidant-se a la ciutat

Notícia

Els nous busos elèctrics —8 en total— entraran en servei de manera progressiva durant el mes de desembre.

Butlletí