Font: Consell Comarcal del Garraf i Canal Blau
Els ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf valoren molt positivament el treball conjunt en l’àmbit del medi ambient
1.837 alumnes van participar en les activitats del Programa Educatiu del Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf durant l’any 2024.
S’ha celebrat a la Masia d’en Cabanyes la primera reunió de l’any del Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf, presidida pel conseller de Medi Ambient i Transició Energètica del Consell Comarcal del Garraf, Jaume Carnicer, amb la participació de regidors i regidores, i personal tècnic dels sis ajuntaments i del Consell Comarcal del Garraf.
Durant la sessió, s’ha presentat la memòria del treball compartit i en xarxa en l’àmbit del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic, amb dades estadístiques i informació sobre la finalització de projectes i serveis.
En aquest sentit, s’ha valorat molt positivament la participació d’un total de 1.837 alumnes en les activitats del Programa Educatiu del Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf: 694 alumnes de 8 instituts de secundària dels 6 municipis van participar en el Programa d’Aprenentatge i Servei Comunitari i 1.143 alumnes de 3r fins a 1r de batxillerat del centres educatius de la comarca van participar en les activitats del Programa d’Educació Ambiental.
També s’han desenvolupat diverses campanyes per posar en valor el món de la pagesia i per fomentar el respecte pels espais naturals. Un dels punts forts de la reunió ha estat la presentació de la nova campanya “Fica-t’ho al cap, a la natura mai” que es desplegarà properament amb accions comunicatives dirigides a tota la ciutadania. Aquesta iniciativa, dissenyada de manera col·laborativa entre el consell comarcal i els ajuntaments, vol fomentar el respecte pels espais naturals i prevenir l’abandonament de residus, i està vinculada al Pla de Gestió d’Abocaments Incontrolats del Garraf, actualment en fase de redacció.
A més, s’ha donat a conèixer el nou programa d’educació ambiental, “Arrels de la Terra”, que té com a objectiu posar en valor el món de la pagesia i connectar-lo amb les escoles de la comarca. Aquest projecte promou la sostenibilitat i la preservació de les tradicions locals, implicant les noves generacions en la cura de l’entorn.
Segons el conseller Jaume Carnicer “projectes com el Pla de Gestió d’Abocaments al Garraf i la campanya "Fica-t’ho al cap, a la natura mai!" són una mostra de com podem aconseguir consens i posar en valor el treball col·laboratiu i d’estratègia comarcal, que consolida el Garraf com una comarca referent en la gestió sostenible del seu entorn natural i visualitza molt clarament quina és la línia de treball per aconseguir aquesta conscienciació tant a nivell de societat com a nivell institucional”.