El nou cicle de formació per als centres ecoambientals de les Illes Balears se centra en el compliment de l’agenda 2030

Font: CAIB

04/12/2021 - 12:15

S’impartiran un total de 13 conferències telemàtiques dirigides a formar al professorat

L’especialista universitari en Educació Ambiental per la UNED, José Manuel Gutiérrez Bastida, va inaugurar, el cicle de conferències «Nous reptes davant la crisi global» dirigit al professorat dels centres adscrits al programa «Centres ecoambientals» de les Illes Balers..

En total, s’han programat 13 xerrades que s’impartiran de manera telemàtica entre aquest mateix dimarts i dia 3 de febrer de 2022. Entre els ponents hi ha el doctor en Física i catedràtic de Física de la Terra a la UIB, Damià Gomis; el professor de Dret Internacional Públic a la UIB i president del Comitè d’Experts per a la Transició Energètica i el Canvi Climàtic de les Illes Balears, Pau de Vílchez; i el doctor en Geografia per la UIB, Ivan Murray.

L’objectiu d’aquest cicle de conferències és millorar la formació dels mestres dels Centres ecoambientals de cara a una millor preparació de les activitats relacionades amb l’educació ambiental que s’hi organitzin. Enguany, s’han elegit temàtiques vinculades a l’agenda 2030 i al paper dels centres educatius en la lluita contra l’emergència climàtica.

El Programa Centres Ecoambientals es va posar en marxa a través de les conselleries de Medi Ambient i d’Educació l’any 2004 amb l’objectiu d’impulsar l’educació ambiental en els centres educatius de les Illes Balears. Aquests han de dissenyar plans de treballs relacionats amb el medi ambient i integrar-los als seus currículums i plans d’estudi. En total, a Mallorca hi ha 87 centres adherits al programa; a Eivissa, 37; a Menorca, 15, i a Formentera, 3.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte es basa en quatre eixos, que consisteixen en: el disseny, la realització i l'acompanyament dels diferents processos de participació pública previs a l'aprovació dels plans de gestió; el foment d'un Sistema de Custòdia Marina de Pitiüses; l’impuls del treball a través d’una Mesa de custòdia marina i la promoció de grups tècnics de treball específics per avançar en la implementació de les mesures d'àmbit marí dels plans de gestió Natura 2000 aprovats a les Pitiüses.

Notícia
Més de 11.300 hectàrees de les llles es gestionen a través d'acords de custòdia del territori

La ICTIB (Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears) acaba d’elaborar aquesta guia amb la participació de diversos representants del món educatiu

Article

Des de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, s’ha dut a terme durant els mesos de maig i juny un programa d’ activitats extraescolars d’agroecologia destinades als alumnes d’infantil, primària i ESO dels centres educatius de València.

Butlletí