El programa Roba Amiga augmenta un 10% la recollida de roba usada amb finalitats socials al Bages

22/03/2019 - 08:00

Aquest projecte té una finalitat ambiental, de conversió de residus en recursos, però és essencialment un projecte social per crear llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.

El programa Roba Amiga que es du a terme en una vintena de municipis consorciats (Bages i Moianès) ha aconseguit recuperar 288.500 quilos de roba usada durant el 2018, un 10% més que l’any anterior, en un projecte liderat pel Consorci del Bages per a la gestió de residus i gestionat per l’entitat Solidança.

Entre les diverses accions socials que s’han dut a terme durant el 2018 s’ha continuat col·laborant amb ATAP (Associació de Treballs d’Atenció a les Persones), de Calders, per tal que persones en situació de vulnerabilitat puguin treballar realitzant les recollides de residus tèxtils. A Manresa, 3 persones derivades de Serveis Socials han fet itineraris d’inserció a Solidança. També s’han entregat 100 quilos de roba a Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa per cedir a famílies amb pocs recursos. Per altra banda, dotze persones amb vulnerabilitat han participat en els cursos que es realitzen per a la millora de l’ocupabilitat. I la roba un cop classificada es ven en una botiga de Manresa, creant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió i oferint producte a preu molt assequible per a famílies en situació de vulnerabilitat

Alguns dels municipis on s’ha recollit més roba usada a través dels contenidors instal·lats als carrers són: Manresa, Súria, Artés i Sant Fruitós de Bages. Tots els municipis que participen en aquest programa han augmentat la recollida de residus tèxtils durant el 2018 arribant, en global, als 288.500 quilos enfront dels 262.470 que es van recollir l’any 2017.

Solidança, més de 20 anys de compromís amb les persones i el medi ambient

Solidança és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 1997 i que busca fòrmules innovadores i noves propostes d’integració sociolaboral per a col·lectius de risc d’exclusió i ofereix serveis de qualitat vinculats a la gestió integral de residus i a l’economia circular. La seva missió és promoure la inserció laboral i les accions formatives en col·lectius amb risc d’exclusio social.

En els municipis consorciats hi té instal·lats un total de 80 contenidors on la ciutadania pot dipositar roba usada, però encara en bon estat, neta i plegada i dins una bossa de plàstic o de paper. Tots els residus tèxtils recollits són seleccionats a la  planta de Sant Just Desvern, on es trien les peces que es poden aprofitar per tornar-les a introduir al circuit comercial, a preus molt assequibles, i generant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Reus amplia la xarxa de recollida sostenible a 20 punts i preveu arribar a totes les escoles de la ciutat durant aquest curs.

Article


Nova campanya de sensibilització del Consorci del Bages per mostrar els beneficis de posar cada residu al contenidor o cubell que toca.

Butlletí