El Segrià inicia el porta a porta per situar-se entre les comarques que més reciclen

Font: TV3 i Segre.com

15/10/2018 - 08:30

Amb retard però amb molt bons resultats va començar ahir la recollida porta a porta als primers set pobles del Segrià, la Portella, Artesa i Puigverd de Lleida, Aspa, Sunyer, Corbins i els Alamús.

Segons afirmen els responsables de Sorigué, empresa adjudicatària del servei, es va iniciar cap a les vuit del matí i va finalitzar cap a les tres de la tarda quan l’horari normal en aquesta ruta són de 6.00 a 13.00 hores. La demora es va deure que abans es va assessorar el personal i se li va repartir el material de treball. El seguiment dels habitatges ha estat gairebé complet i tots els veïns van deixar preparats diumenge a la nit a dilluns els cubells d’orgànica a les portes de les seues cases. Avui és el torn de paper i el cartró.

La presidenta del consell del Segrià, Maria José Invernón, va destacar la coordinació i el treball que s’ha portat a terme durant el cap de setmana al retirar els contenidors tradicionals i l’alt grau de cooperació dels habitants d’aquests set pobles, que augura l’èxit d’aquest sistema de recollida domiciliària que s’anirà posant en marxa gradualment a quinze municipis més de la comarca fins al proper dia 10 de desembre amb la implantació a Alcarràs.

Invernón va remarcar el bon funcionament de les minideixalleries amb codis identificatius per a cada usuari, igual com els cubells.

D’altra banda, Torrefarrera repetirà aquesta tardor la campanya per afavorir el reciclatge, iniciada l’any passat, #ElFuturQueVolem.

Dos dies per als envasos i un per al paper
La fracció orgànica de les escombraries es recollirà no només els dilluns, sinó també els dimecres i els dissabtes, així que els veïns l’han de treure els diumenges, els dimarts i els divendres i dipositar-la als cubells en bosses compostables. Quant a la resta, els dimarts es recollirà el paper i el cartró; els dijous i els diumenges els envasos i els divendres de cada 15 dies, el vidre i la fracció rebuig.

foto: © Un dels camions de la recollida de la fracció orgànica ahir al seu pas per Aspa. ITMAR FABREGAT


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una àrea, situada a la deixalleria, i que està destinada a oferir una solució en cas de no poder seguir, per força major, el porta a porta, però assegurant que es duu a terme la recollida selectiva.

Notícia

Amb aquesta iniciativa, el municipi aposta per una gestió de residus més sostenible i eficient, substituint els tradicionals contenidors dels carrers per la recollida domiciliària.

Notícia

El dissabte 23 de novembre del 2024 s'han commemorat dues dècades des de la implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta, un model pioner que ha convertit Sant Feliu de Codines en un referent en sostenibilitat.

Butlletí