Els horts urbans barcelonins de Can Cadena i l'Hort de l'Avi obren les seves portes

Font: Ajuntament de Barcelona
09/09/2011 - 00:00

Amb l'objectiu de donar a conèixer entre els veïns els horts urbans de Can Cadena i l'Hort de l'Avi, aquest dissabte 10 de setembre celebren una jornada de portes obertes. Entre les activitats programades hi ha un concurs de cuina de temporada, tallers infantils i exposicions.

La ciutat de Barcelona té 13 horts urbans repartits per tots els districtes però són espais poc coneguts per alguns veïns perquè els usuaris són persones majors de 65 anys o bé els centres escolars o entitats que treballen amb persones en risc d'exclusió social.

Per donar a conèixer aquests espais verds conreables s'ha organitzat una jornada de portes obertes en dos d'aquests horts, a Can Cadena, al districte de Sant Martí, i a l'Hort de l'Avi, al districte de Gràcia, aquest dissabte 10 de setembre.

Activitats als horts

Coincidint amb l'obertura de portes, que a Can Cadena serà d'11.00 a 14.00 hores i a l'Hort de l'Avi de 17.00 a 20.00 hores, s'ha preparat un programa d'activitats gratuïtes.

En els dos horts hi haurà un concurs de cuina de temporada amb els vegetals frescos com a ingredients principals. Hi pot participar qualsevol veí de l'hort que prepari un plat que no porti ous, carn o peix.

El jurat dels concursos estarà format pels avis i àvies que conreen els horts urbans i per representants de les entitats del barri. El guanyadors es faran amb una taula de conreu i un llibre d'iniciació a l'hort urbà.

També s'ha organitzat un taller infantil i una exposició sobre la xarxa d'horts urbans de Barcelona.

A més, si us apropeu a l'Hort de Can Cadena podreu veure el resultat de les obres de remodelació d'aquest espai de 2.900 metres quadrats, que s'ha ampliat fins a 26 parcel·les i ha renovat l'espai de la granja, entre altres millores.

Pel que fa a l'Hort de l'Avi, aquest va ser el primer hort urbà de la ciutat, al barri de Vallcarca-Penitents, amb 19 parcel·les.

Relacionats

Notícia

La Comissió Europea va adoptar aquest 22 de juny diverses propostes capdavanteres que tenen per objectiu restaurar els ecosistemes del continent i recuperar la natura i la biodiversitat, de les terres agrícoles als mars, els boscos i els entorns urbans. A més, la CE també proposa reduir l’ús i els riscos dels plaguicides químics en un 50% el 2030 com a molt tard. Unes propostes fermes per continuar en el camí del Pacte Verd Europeu per millorar la resiliència i la seguretat del subministrament d’aliments a la UE i al món.

Opinió

Per un país petit, amb una producció audiovisual feble, i sovint acomplexada, haver guanyat un premi de prestigi mundial com l’Ós d’or del Festival de Berlin hauria d’haver estat un estímul per a tota mena d’iniciatives, entre les quals, com a mínim, una discussió pública sobre autonomia energètica i alimentària. 

Entrevista

Productor i fill de productors de fruita, Josep Lluís Escuer, coneix en profunditat el sector agrícola i els seus reptes. Parlem amb Escuer, com a representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la qual aglutina unes 200 cooperatives repartides per tot el territori, amb un facturació de 1.700 milions, dona feina a uns 4.500 treballadors a les centrals i 35.000 pagesos. Defensor de la producció integrada, en aquesta entrevista analitza alguns factors que contribueixen al malbaratament alimentari, així com algunes solucions.

Butlletí