Els joves de Palafrugell decideixen invertir en la millora del medi ambient

21/05/2020 - 08:00
Foto: Radio Capital

Foto: Radio Capital

El Consell dels Joves decideix realitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges.

Aquesta va ser la proposta més votada el passat més de febrer. La intenció és fer aquesta neteja de platges un cop acabada la temporada d’estiu. La Jornada estarà coordinada per les àrees de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, dins d’unes Jornades de Medi Ambient de conscienciació que englobarà altres accions.

Aquesta proposta, formulada per Ona Peral, va sorgir en un taller amb delegats de l’INS Frederic Martí i Carreras, el mes de maig de 2019. Des de l’Àrea de Joventut es va voler contrastar amb la mateixa jove quines havien estat les inquietuds que la van portar a fer la proposta. De la conversa en van sortir dues línies de treball: per una part, la sensibilització d’adolescents i joves i també de les seves famílies; i, per l’altra, la realització d’una acció conjunta on s’impliqués als joves del municipi en la recollida de deixalles i cura de les platges.

El Consell dels Joves es va reunir el passat mes de febrer, quan els joves van poder votar entre 6 propostes diferents, sent la que va rebre més suports la d’organitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges. La resta de propostes que hi havia sobre la taula feien referència a la interculturalitat, el cinema de Palafrugell, la millora d’alguns equipaments públics – com la zona esportiva instal•lada a la Sauleda o la del Bruguerol-,  fins i tot fer una donació a una ONG que treballés amb joves en zones desfavorides. 

El Consell de Joves de Palafrugell és un òrgan de participació per a joves de 14 a 29 anys que es va crear l’any 2017 i s’articula com a vehicle de comunicació estable entre els joves i l’Ajuntament. El Consell, cada any, fa un procés participatiu en el qual els joves aporten idees i decideixen el destí dels 3.000 € que aporta l’àrea de Joventut.


 

Relacionats

Article

Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".

Notícia
Més de 100.000 persones participants

El 21 d’abril de 1994 es va fer la primera visita d’educació ambiental a l’abocador del Consorci del Bages per a la Gestió dels Residus: hi van participar 30 alumnes d’una escola d’adults de Manresa, en una activitat impulsada pel Camp d’Aprenentatge del Bages. 

Notícia

 L’Ajuntament de Torroella de Montgrí posa en marxa una campanya de sensibilització per millorar la gestió dels residus a Torroella i a l’Estartit. 

Butlletí