Els Premis Bicimpuls reconèixen les millores iniciatives per promoure la bici del 2020

Font: AMB

25/03/2021 - 13:05
 Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Aquest any es compleix la tercera edició dels premis Bicimpuls, un guardó que té com objectiu essencial donar visibilitat a les diverses iniciatives i projectes que promouen l’ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià i com a eina de transformació social a la Metròpolis de Barcelona.

L’AMB ha lliurat els premis Bicimpuls 2020 amb una adaptació de les categories premiades, doncs malauradament el 2020 ha estat un any fortament marcat per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Malgrat tot, aquesta edició ha estat un èxit rotund de participació, amb 20 candidatures rebudes i una gran qualitat de propostes presentades.

En un acte atípic, sense públic i amb un aforament limitat per les actuals restriccions derivades de la Covid-19, s’ha celebrat l’entrega dels Premis.

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoria de millor activitat de foment de la bicicleta la mobilitat quotidiana per al projecte BiciEscola, aprenent una nova mobilitat quotidiana, promogut per l’associació Bicicleta Club de Catalunya (BACC)

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoria de millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica s’endú el guardó el projecte ciclologística local d’emissions zero a l’àrea metropolitana de Barcelona desenvolupat per Apinyó

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoría de millor iniciativa que utilitza la bicicleta com a eina d’inclusió social o per a l’organització d’esdeveniments culturals el jurat ha seleccionat el projecte Bicicletes per la integració, promogut per la Fundació Privada Utopia – Bicicletas sin Fronteras

 Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoría de millor projecte d’innovació o d’investigació relacionat amb la bicicleta el premi ha estat per al projecte Estudi de mobilitat ciclista amb perspectiva feminista: Dones i persones no binàries en Bici, desenvolupat pel Col·lectiu Punt 6

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Finalment, a la categoría de millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina davant la pandèmia COVID-19, el projecte guanyador ha estat Suport a la mobilitat del personal sanitari en temps de pandèmia covid19, desenvolupat pel Bicihub Barcelona

Com sempre, els premis consisteixen en un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria. L’import econòmic s’ha de destinar íntegrament a realitzar les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

 Des de l'entitat impulsora del premi s'agraeix l’esforç i el compromís a tots els i les participants: Biciclot SCCL, Cyclocat, Sergi Garcia i Xavi Calvo, plataforma Bikevidrera, Cargobici S.L., Bamboo Hub S.L., Karin du Croo, AMPA EMEE Virolai i a l’associació RideForFer; "sense vosaltres aquests premis no tindrien sentit".

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El document s’emmarca en el procés d’aprovació de les noves ordenances per regular la zona de baixes emissions i l’ús de la bicicleta.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Butlletí