Entra en funcionament a Sabadell una planta de transferència d’envasos lleugers per donar servei a ciutats del Consorci de Residus del Vallès Occidental

19/08/2021 - 09:05

La iniciativa neix d’un acord entre l’Ajuntament de Sabadell, el Consorci de Residus del Vallès Occidental i Ecoembes amb l’objectiu de centralitzar la recollida d’envasos lleugers d’altres poblacions que pel seu volum de recollida o bé per manca d’espai no és econòmicament viable la instal·lació d’una planta de transferència

L’entrada en funcionament de la planta evitarà que les poblacions que utilitzen aquesta compactadora no hagin d’anar directament a la planta de tractament situada a la població d’Els Hostalets de Pierola, el que representa un estalvi en temps en la gestió d’aquest residu. Actualment per a algunes poblacions el trajecte els hi suposa més d’una hora.

Així mateix, la proximitat de la planta a les poblacions que en faran ús suposa un estalvi econòmic i una gestió més eficient i sostenible. Tècnicament és aconsellable que la localització d’aquest tipus d’instal·lació sigui la més propera als punts de producció individual, que tingui un fàcil accés, amb el menor impacte ambiental i amb una construcció i emmagatzematge el més econòmic possible, criteris que compleix la nova planta que acaba de posar-se en funcionament.

La planta està composada per una compactadora d’envasos lleugers i una bàscula. Els camions procedents de les diferents poblacions descarreguen en una tremuja els residus que passen a ser compactats i dipositats en un contenidor. Posteriorment  Ecoembes recull el contenidor que és traslladat a la planta de tractament.

Les poblacions que actualment ja fan ús de la planta són Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall, tot a l’espera de la confirmació d’altres.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha instal·lat un Punt informatiu itinerant a l’interior dels mercats, durant dues setmanes, per informar i conscienciar els usuaris i usuàries, que com a tals, generen restes orgàniques.

Notícia

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

Notícia

La ciutadania de Santa Perpètua de Mogoda compromesa amb el reciclatge ja pot tenir recompensa cada vegada que recicli les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes.

Butlletí