Es comencen a instal·lar els nous contenidors de recollida selectiva a Cornellà

05/05/2022 - 08:00

L’Ajuntament de Cornellà ha començat a instal·lar avui els nous contenidors de recollida d'escombraries, d’acord amb la nova contracta de neteja viària i recollida de residus, que té com a objectiu respondre de forma més eficient a les demandes de la ciutadania i incorporar recursos i tecnologies més innovadores i sostenibles. 

Un dels canvis més significatius del servei de neteja és la instal·lació d’un nou model de contenidor intel·ligent, segur i accessible per optimitzar el sistema de recollida de residus. La principal novetat serà la incorporació d’un sistema de tancament electrònic individualitzat que s’introduirà en diferents fases. En la primera fase, que s’inicia aquests dies i que s’allargarà durant tot el mes d’abril, es portarà a terme la instal·lació dels contenidors de les 5 fraccions a tota la ciutat, en total 1.500 unitats. En aquesta fase els usuaris hauran d’accionar un botó i esperar que s’activi una llum verda per obrir-lo amb el pedal i poder introduir els residus. Cada contenidor compta amb un sistema d’enreixat per poder facilitar la correcta separació dels residus i evitar els impropis.

Durant tota la fase d’implantació dels contenidors, un equip d’informadors ambientals recorreran el municipi amb la finalitat d’explicar el funcionament dels nous contenidors i recollir opinions i aportacions de la ciutadania. En una segona fase (estiu 2022) s’activarà el tancament electrònic amb targeta per a les activitats comercials. La tercera i darrera fase està previst que es porti a terme a partir del darrer trimestre de 2023. En aquesta fase s’activarà el tancament electrònic per a tots els habitatges del municipi de forma progressiva. Prèviament es farà una campanya informativa i el repartiment de targetes personalitzades per obrir els contenidors.

Llegir la nota de premsa completa.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Durant l'any 2021, el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha realitzat cinc activitats divulgatives consistents en la caracterització dels residus d'un contenidor, habitualment coincidint amb una festa de barri o activitat cívica.

Notícia

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat canvia el sistema de recollida de mobles i voluminosos: a partir d’ara es recolliran a les porteries de l'habitatge dels veïns i les veïnes de la ciutat.

Notícia

Les propostes queden recollides en diverses instal·lacions que es poden veure al Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, així com en altres equipaments i espais públics del municipi. Els consellers i les conselleres les han traslladat al govern municipal en l'acte de cloenda del curs del Consell Municipal d'Infants. 

Butlletí