Es constitueix el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona

13/02/2023 - 12:00

El dia 1 de febrer es va celebrar el Plenari de constitució del nou Consell al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, com a resultat de les eleccions celebrades aquesta darrera tardor entre les organitzacions de la Xarxa Barcelona + Sostenible.

De l’octubre al desembre de 2022 es va dur a terme el procés electiu per a la renovació del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, l’espai participatiu que representa la Xarxa Barcelona + Sostenible davant l’Ajuntament. El Consell facilita la interacció entre els diferents actors de la ciutat i l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu d’incidir en les polítiques públiques de sostenibilitat i clima.

D’aquest procés electiu en van resultar escollides 44 organitzacions representants de cinc sectors: associatiu, empresarial, col·legis professionals, centres educatius i universitats. Aquestes, juntament amb entitats significatives de ciutat, grups polítics municipals, administracions públiques i entitats dels districtes, sumen les 58 organitzacions que conformen el nou Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.


Noves Vicepresidències i Comissió Permanent

Les organitzacions Grup d’Interès per la Sostenibilitat Urbana (GIxSU) i Posidonia Green Project van resultar les escollides per majoria absoluta del Ple, d’entre les vuit entitats que s’havien presentat als càrrecs de Vicepresidències. Assumeixen la Vicepresidència Primera i la Vicepresidència Segona, respectivament, en aquest nou mandat. També va quedar escollida, per unanimitat, la nova Comissió Permanent, que actua com a òrgan executiu del Ple del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. La conformen 19 organitzacions incloent la Presidència i les Vicepresidències del Consell.


Arrenca el nou mandat

Seguidament, el nou Consell va posar fil a l’agulla per començar a treballar en la definició d’un marc de treball que succeeixi el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Es va encetar un espai de deliberació per identificar prioritats i punts de consens al voltant de tres qüestions: els imprescindibles del nou marc de treball, els reptes i projectes prioritaris a entomar com a ciutat, i els principis que han de regir el funcionament de la Xarxa en la nova etapa.

Prèviament a l’espai de treball, es va oferir una presentació inspiradora sobre l’Assemblea Ciutadana pel Clima a càrrec de Georgina Castañeda, integrant de l’Assemblea i de la seva Comissió de Seguiment. Totes les aportacions, tant individuals com col·lectives, es van recollir com a material de treball per a la Comissió Permanent. Finalment, en el torn obert d’intervencions, l’entitat ATTA Permacultura va presentar el Manifest de la insostenibilitat, que expressa les contradiccions entre la voluntat política explicitada i les accions que es duen a terme, tant a escala local com global.

Més informació

 


 


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Els centres educatius d’Escoles + Sostenibles s’uneixen per protegir la biodiversitat i defensar el mar a l'Acte de cloenda d’educació especial, infantil i primària. A secundària, més de 200 alumnes presenten projectes innovadors per lluitar contra l’emergència climàtica. 

Article


Oberta la convocatòria dels Premis Agenda 2030 Barcelona + Sostenible
Article

Més de 16.500 persones han participat en projectes educatius del programa Aprenem a la Xarxa

Butlletí