Es posen en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Vilanova i la Geltrú

02/04/2021 - 11:11

Actualment la ciutat disposa de tres punts municipals de recàrrega gratuïta més un quart punt de Ports de la Generalitat. D'aquests quatre, dos són de càrrega ràpida i dos de semi ràpida.

Des d'aquest 23 de març  ja estan en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat. Un a l'aparcament del carrer de Tetuan de càrrega ràpida, i l'altre a l'aparcament del pavelló Isaac Gálvez, de càrrega semi ràpida, que se sumen al que es va posar en funcionament l'any passat a la façana marítima.

Aquest matí, l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, han comprovat la posada en marxa d'un servei que, tal com ha explicat l'alcaldessa referma l'aposta del govern municipal per una ciutat més sostenible. "L'objectiu és aquest. Seguir avançant per una mobilitat més sostenible i incrementar els punts de recàrrega. Cada vegada el parc de vehicles elèctrics a la ciutat és més gran i per tant hem de poder donar aquest servei. A hores d'ara, hi ha registrats a la ciutat 97 vehicles elèctrics i 556 vehicles híbrids."

Actualment la ciutat disposa de tres punts municipals de recàrrega gratuïta més un quart punt de Ports de la Generalitat. D'aquests quatre, dos són de càrrega ràpida i dos de semi ràpida. El regidor Antoni Palacios ha explicat que aquest any la xifra augmentarà fins als onze. "Aquest any instal·larem tres nous punts gratuïts de recàrrega semi ràpida, un a la façana marítima, un segon al barri del Sant Joan i un tercer punt encara per determinar la ubicació. També tenim carregadors dobles a dues benzineres de la ciutat, que són públics però de pagament. Amb aquests 11, posicionem Vilanova i la Geltrú com una de les ciutats catalanes amb un major nombre carregadors de vehicles elèctrics per nombre d'habitants".

El regidor ha lamentat que tot i que les obres van finalitzar fa sis mesos, el punt no s'hagi pogut posar en funcionament fins avui. "Fa sis mesos que tenim instal·lat i pagat aquest punt, però la companyia no l'ha dotat de subministrament elèctric fins avui. Han trigat més del normal i per això no estat possible tenir-lo operatiu fins ara."

El funcionament és mitjançant una targeta que es pot sol·licitar a l'Ajuntament i que serveix per a tots els municipis de Catalunya. També es pot realitzant la recàrrega a través d'una aplicació i fer-ho de forma telemàtica.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Generalitat de Catalunya ha publicat el passat 27 de setembre la convocatòria de l'any 2021 per a la concessió de subvencions del Programa d'incentius a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III

Notícia

El vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 km i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. 

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Butlletí